ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό έλεγχο τέθηκαν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αγία Νάπα

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν επίσης ρίψεις νερού από το ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο βρισκόταν προηγουμένως στην περιοχή Κόρνου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπό έλεγχο τέθηκαν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση του πρώτου μετώπου της πυρκαγιάς που βρίσκεται κοντά στο κοιμητήριο της Αγίας Νάπας ανταποκρίθηκαν 5 πυροσβεστικά οχήματα, τρία οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Παραλιμνίου και Ξυλοφάγου, ένα όχημα του Τμήματος Δασών και ένα από το Ταμείο Θήρας.

Για κατάσβεση της πυρκαγιάς έγιναν επίσης ρίψεις νερού από το ελικόπτερο της Αστυνομίας το οποίο βρισκόταν προηγουμένως στην περιοχή Κόρνου.

Εξάλλου εργάτες του Δήμου Αγίας Νάπας μετέβησαν στη περιοχή με βυτιοφόρα, συνδράμοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, μπήκε στις αυλές σπιτιών με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να προσπαθούν να την απωθήσουν χρησιμοποιώντας λάστιχα.

Από το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς κάηκαν περίπου τρία εκτάρια κρατικού δάσους και επηρεάστηκαν τέσσερις αυλές ιδιωτικών κατοικιών, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν μεμονωμένες ζημιές στον εξωτερικό τους χώρο και σε δέντρα.

Για το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στο Δάσος «Σωτήρα», επιχειρούν για κατάσβεση της, δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα αυτοκίνητο της Πολιτικής Αμυνας.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολικά επτά δεκάρια από χαμηλή βλάστηση, ακακίες και χαρουπόδεντρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναμένεται να διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό των αιτίων που προκάλεσαν τα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα σήμερα

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε μέτωπα της Αγίας Νάπας και καταβάλλονται προσπάθειες για κατάσβεση τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, «στην περιοχή της Αγίας Νάπας μαίνονται δύο πυρκαγιές που ξεκίνησαν γύρω στις δύο μετά το μεσημέρι. Η μία πυρκαγιά είναι στην πρώτη έξοδο Αγίας Νάπας στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Παραλιμνίου και η δεύτερη στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Νάπας και η δεύτερη είναι λίγα μέτρα μακριά».

Πρόσθεσε ότι για κατάσβεση των πυρκαγιών μάχονται τρία οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου, ενώ γίνονται προσπάθειες για να μεταβεί στη σκηνή ένα αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιεί ρίψεις νερού για κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την περιοχή Κακορατζιάς.

Το ΕΛΑΜ για τις πυρκαγιές 

Δεκάδες εθελοντές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και του Μετώπου Νεολαίας του Κινήματος, στην παρουσία του Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνου Παπαγιάννη και του Δημοτικού Συμβούλου Παραλιμνίου Στάθη Κωνσταντίνου, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη μάχη για κατάσβεση των πυρκαγιών που εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή στην Αγία Νάπα.
 
Το ΕΛΑΜ βρίσκεται για ακόμα μια φορά στη πρώτη γραμμή του Μετώπου ενάντια στις πυρκαγιές. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με πράξεις και όχι κούφια λόγια, αποδεικνύει για πολλοστή φορά περίτρανα πως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα περιβαλλοντικά ζητήματα και ειδικότερα στο ζήτημα των πυρκαγιών, ενώ σε κάθε κάλεσμα της πατρίδας, δίνει δυναμικά και αγωνιστικά το παρόν του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση