ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Άλασσα - Κάηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων

Δείτε εικόνες από την πυρκαγιά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/09) στην Άλασσα. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 1/2 (ενάμιση) τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δένδρα. Κατά την εξέλιξη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτευσαν υποστατικά, αποθήκες, πρατήριο πετρελαιοειδών και βιολογικό σταθμό.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να υφίσταται στον σκουπιδότοπο Βατί όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη, ως επίσης και στο υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων όπου καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων.

Οι δυνάμεις κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά οχήματα , προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης και η εταιρεία μετακινεί οχήματα που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά σε ασφαλή χώρο.

Άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύκτας. Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2».

Άνοιξε ο δρόμος Λεμεσού - Άλασσας

Αναφορικά με προηγούμενη ανακοίνωση που αφορούσε το δρόμο Λεμεσού - Άλασσας ο οποίος ήταν κλειστός λόγω καπνών απο την πυρκαγιά, αυτός έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται ομαλά.

Προτρέπονται οι οδηγοι να είναι προσεκτικοί.

Προληπτική διακοπή ρεύματος λόγω της πυρκαγιάς

Σε προληπτική διακοπή ρεύματος στις πιο κάτω περιοχές προχώρησε η ΑΗΚ λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με της Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τους ζήτησε να διακόψουν προσωρινά την παροχή ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές για να μπορεί να επιχειρήσει ευκολότερα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται.

Όπως μας ανέφερε, βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τις υπηρεσίες στην περιοχή, ενώ συνεργείο της ΑΗΚ μετέβη για έλεγχο τυχόν βλαβών από τη φωτιά. Μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε ζημιά στους πασσάλους ηλεκτροδότησης.

Κακόβουλη η φωτιά λέει ο κοινοτάρχης Άλασσας

Τη βεβαιότητα ότι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε παρά την κοινότητα του, τέθηκε κακόβουλα, εξέφρασε ο κοινοτάρχης Άλασσας Αιμίλιος Τοφαλλής.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε πως σε περίπου ενάμιση μήνα καταγράφηκαν τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή και «είναι λυπηρό, διότι είναι σκόπιμες οι πυρκαγιές, δεν είναι που μόνες τους, δηλαδή δεν πιστεύω ότι είναι από ανθρώπινες δραστηριότητες, πρέπει να είναι κακόβουλες οι πυρκαγιές».

Από τη φωτιά, συνέχισε, επηρεάστηκαν κάποια υποστατικά και αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται, «είναι κάτι το παράλογο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση