ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Παραμάλι - Εκκενώθηκαν προληπτικά κατοικίες και μοναστήρι

Σε συναγερμό τέθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Παραμάλι, που ξέσπασε το απόγευμα, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού μαινόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ. Το βράδυ θα είναι σε επιφυλακή στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης, ενόψει των πρωινών ωρών, όταν οι άνεμοι δυναμώνουν, όπως είπε.

Με δυνάμεις από ΕΜΑΚ, Λάρνακα και Πάφο, είχε ενισχυθεί το έργο πυρόσβεσης της φωτιάς.

Αυτό είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι στην περιοχή κλήθηκαν προωθητές γαιών για υποστήριξη των ισχυρών δυνάμεων που επιχειρούν.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμήμα Δασών, Βρετανικές Βάσεις και εθελοντικές ομάδες και έξι πτητικά μέσα, ενώ συνέδραμε η Πολιτική Άμυνα.

Στην περιοχή βρέθηκε και η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου μαζί με τον αρχιπύραρχο Νίκο Λογγίνο.

Σημειώνεται ότι εκκενώθηκαν προληπτικά η Ιερά Μονή Συμβούλου Χριστού Άγιος Γεώργιος και βρετανικές κατοικίες της περιοχής.

*Φωτογραφία από ΜΚΔ

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή. Οι επίγειες δυνάμεις επικέντρωσαν την προσπάθεια τους στην προστασία κατοικιών και υποστατικών.

Στο μεταξύ, οι Βρετανικές Βάσεις είχαν αναφέρει σε ανακοίνωση τους ότι λόγω της μεγάλης κλίμακας πυρκαγιάς στο Παραμάλι, «οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ζητούν να αποφεύγεται η περιοχή. Συνιστάται στους οδηγούς του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση την Πάφο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο καπνός μπορεί να επηρεάσει τις συνθήκες οδήγησης. Στους δρόμους θα υπάρχει αστυνομία που θα ενημερώνει εάν απαιτηθούν εναλλακτικές διαδρομές».

*Βίντεο από kitasweather

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση