ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:43
 

Πυροσβεστική: Καμία ολιγωρία στην πυρκαγιά Μαλλιά-Πάχνα

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση με 7 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες

Newsroom K

Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε θέμα ολιγωρίας όπως αυτό είχε τεθεί μεμονωμένα δημοσιογραφικά μετά από παράπονα πολιτών για την χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Μαλλιά-Πάχνας, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται, με την κλήση που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 11.40 χθες υπήρξε άμεση ανταπόκριση με 7 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες. Επιπρόσθετα τέθηκαν στην διαδικασία απογείωσης τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών. Παράλληλα είχαν ενημερωθεί και άλλες Υπηρεσίες καταστολής όπως το Τμήμα Δασών, Ταμείο Θήρας, Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, Πολιτική Άμυνα για κινητοποίηση.

Με την άφιξη των πρώτων οχημάτων πυρόσβεσης και αξιολογώντας την κατάσταση της πυρκαγιάς από τον Υπεύθυνο Αξιωματικό στην σκηνή, βάση των καιρικών συνθηκών (άνεμοι) αλλά και την μορφολογία του εδάφους κλήθηκαν επιπρόσθετες επίγειες δυνάμεις από όλες τις Επαρχίες λαμβανομένου υπόψη και την απαραίτητη πυροσβεστική κάλυψη που είθισται και πρέπει να υπάρχει και σε άλλες δυνητικά επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιών περιοχές της Κύπρου, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να φθάνουν στα 18 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 48 πυροσβέστες.

Επιπρόσθετα με την ενεργοποίηση και των άλλων Υπηρεσιών καταστολής οι δυνάμεις έφθασαν στα 38 μηχανοκίνητα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 120 άτομα προσωπικό. Παράλληλα επιχειρούσαν 10 συνολικά πτητικά μέσα.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση τέτοιου είδους πυρκαγιών και ειδικά για την χθεσινή εκπονήθηκε σχέδιο δράσης σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κανένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα και πτητικό μέσο δεν ενεργούσε αυτόβουλα παρά μόνον με τις οδηγίες του Υπεύθυνου Αξιωματικού στην σκηνή. «Γίνεται εκτίμηση και επανεκτίμηση ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς και εκεί και όπου κρίνεται αναγκαίο ανάλογα με την επικινδυνότητα αναδιπλώνονται και μετακινούνται δυνάμεις», προστίθεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X