ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:12
 

Σ.Κυριακίδου:Μηδενική ανοχή για σεξουαλική βία κατά γυναικών

Να σπάσουν τα ταμπού και να μιλήσουν για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας τονίζει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να σπάσουν τα ταμπού και να μιλήσουν για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας κάλεσε σήμερα τις γυναίκες η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Στέλλα Κυριακίδου, προσθέτοντας ότι «έχει έρθει ή ώρα οι δράστες να αχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», να κατονομαστούν και να ντροπιαστούν δημόσια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΣΣΕ, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, είναι μια ευκαιρία για όλους τους βουλευτές να ζητήσουν μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τερματισμό της ατιμωρησίας.

«Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να προωθούμε ασταμάτητα την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστής ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, στα εθνικά μας κοινοβούλια» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός και η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών αποτελούν «απολειφάδια μιας κοινωνίας που βασίστηκε σε ιστορικά άνισες σχέσεις εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Από την πλευρά της η γενική εισηγήτρια της ΚΣΣΕ για τη βία κατά των γυναικών Gülsün Bilgehan ένωσε τη φωνή της με την κ. Κυριακίδου, λέγοντας ότι η ευθύνη των βουλευτών είναι όχι μόνο να διασφαλίζουν ότι τα θύματα λαμβάνουν όλη τη στήριξη που χρειάζονται, αλλά και να εντείνουν τις δράσεις τους, ενθαρρύνοντας τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Χαιρέτισε παράλληλα την επικείμενη διεξαγωγή μιας περιφερειακής έρευνας για τον σεξισμό, την παρενόχληση και βία κατά γυναικών σε κοινοβούλια της Ευρώπης από την Διακοινοβουλευτκή Ένωση και την ΚΣΣΕ, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα, η έρευνα αυτή να συμβάλει στην άρση των «εμποδίων της ντροπής» στα κοινοβούλια και στην υποστήριξη των θυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X