ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ.Κυριακίδου:Μηδενική ανοχή για σεξουαλική βία κατά γυναικών

Να σπάσουν τα ταμπού και να μιλήσουν για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας τονίζει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Να σπάσουν τα ταμπού και να μιλήσουν για τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας κάλεσε σήμερα τις γυναίκες η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Στέλλα Κυριακίδου, προσθέτοντας ότι «έχει έρθει ή ώρα οι δράστες να αχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», να κατονομαστούν και να ντροπιαστούν δημόσια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΣΣΕ, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, είναι μια ευκαιρία για όλους τους βουλευτές να ζητήσουν μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τερματισμό της ατιμωρησίας.

«Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να προωθούμε ασταμάτητα την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστής ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, στα εθνικά μας κοινοβούλια» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός και η ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών αποτελούν «απολειφάδια μιας κοινωνίας που βασίστηκε σε ιστορικά άνισες σχέσεις εξουσίας μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Από την πλευρά της η γενική εισηγήτρια της ΚΣΣΕ για τη βία κατά των γυναικών Gülsün Bilgehan ένωσε τη φωνή της με την κ. Κυριακίδου, λέγοντας ότι η ευθύνη των βουλευτών είναι όχι μόνο να διασφαλίζουν ότι τα θύματα λαμβάνουν όλη τη στήριξη που χρειάζονται, αλλά και να εντείνουν τις δράσεις τους, ενθαρρύνοντας τα θύματα να προβαίνουν σε καταγγελίες.

Χαιρέτισε παράλληλα την επικείμενη διεξαγωγή μιας περιφερειακής έρευνας για τον σεξισμό, την παρενόχληση και βία κατά γυναικών σε κοινοβούλια της Ευρώπης από την Διακοινοβουλευτκή Ένωση και την ΚΣΣΕ, η οποία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα, η έρευνα αυτή να συμβάλει στην άρση των «εμποδίων της ντροπής» στα κοινοβούλια και στην υποστήριξη των θυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X