ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΑΛ: Έτοιμο για προσφοροδότηση του Συμβολαίου C20D

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία κατά 75%

ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) βρίσκεται στο τελικό στάδιο προσφοροδότησης για το Συμβόλαιο C20D, που αφορά το αποχετευτικό σύστημα ομβρίων υδάτων στην περιοχή Αγίου Λαζάρου – Οκκουλάρ, με συνολική εκτιμώμενη αξία 1,6 εκατομμυρίων ευρώ και διάρκεια κατασκευής δέκα μήνες.

Σε γραπτή ανακοίνωση το ΣΑΛ αναφέρεται ότι «το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία κατά 75% και θα αποβλύνει άμεσα το πρόβλημα πλυμηρών σε μια από τις κύριες προβληματικές περιοχές της πόλης.

Το Συμβόλαιο C20D, που αποτελεί ένα από τα πολλά αντιπλημμυρικά έργα που βρίσκονται υπό μελέτη/εκτελούνται στην πόλη της Λάρνακας και αφορά την κατασκευή 2.6χλμ περίπου κεντρικών αγωγών ομβρίων υδάτων διαφόρων διαμέτρων που ποικίλουν από Φ300χιλ. μέχρι Φ1000χιλ.,στην περιοχή Αγίου Λαζάρου – Οκκουλάρ».

Προστίθεται ότι «το σύστημα ομβρίων θα εξυπηρετεί τη λεκάνη απορροής η οποία βρίσκεται ανάντη και κατάντη μέρους της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή εκτέλεσης εργασιών του Συμβολαίου περιλαμβάνει τις οδούς Αδώνιδος, Δευκαλίωνος, Αφροδίτης, Μιχαλάκη Παρίδη, Απολλωνίου Κιτιεώς, Ονησίλλου, Γεωργίου και Κατόλη, Παλαιπάφου, Σόλων, Αμαθούντος, Ιπποκράτους, Παστέρ, Φλέμιγκ, 28ης Οκτωβρίου, Ελ-Αλαμέην, Ρίμινις, Σπάρτης, Στάλιγκραντ και μέρος της Οκκουλάρ».

Σημειώνεται ότι «αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών του εργασιών, το έργο θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία, αφού το μεγαλύτερο μέρος του συνδέεται σε υφιστάμενο σύστημα του ΣΑΛ και το υπόλοιπο σε κλειστό κανάλι στην Λεωφόρο Φανερωμένης σε τρία σημεία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση