ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σάλος με το προφίλ που βιντεοσκοπεί γυναίκες σε παραλίες της Κύπρου εν αγνοία τους

Κάλεσμα για μαζικό report από χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σάλος ξέσπασε τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά και από δημόσια καταγγελία γυναίκας, ότι ομάδα αλλοδαπών βιντεοσκοπούν ανυποψίαστες γυναίκες σε παραλίες με μαγιό και στη συνέχεια δημοσιεύουν τα βίντεο στη πλατφόρμα του YouTube.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαριάννα Δημητρίου κατήγγειλε το εν λόγω περαστικό σε ανάρτηση της στο Instagram, περιγράφοντας την εμπειρία της. Όπως περιγράφει, όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιος την βιντεοσκοπούσε, άρχισε να του κάνει επίθεση, και αυτός παραδεχόμενος άρχισε να της ζητά συγνώμη.

Την ίδια ώρα, χρήστες των ΜΚΔ, έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο συγκεκριμένο λογαριασμό του ΥουΤube, που δημοσιεύει τέτοιου είδους βίντεο, καλώντας τους άλλους χρήστες σε μαζικά reports.Αναλυτικά η καταγγελία της κα. Δημητρίου

@mariannademetriou

Καταντήσαμε να μην μπορούμε να λουζόμαστε στις παραλίες μας που μεγαλώσαμε!

♬ original sound - Marianna demetriou

'Εξαρση αναρτήσεων σε ΜΚΔ βίντεο-φωτογραφιών με φυσικά πρόσωπα, λέει η Επίτροπος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί έξαρση στις αναρτήσεις, δημοσιεύσεις, αναδημοσιεύσεις ή αναπαραγωγές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο και φωτογραφιών, τα οποία ταυτοποιούν άμεσα ή έμμεσα φυσικά πρόσωπα, χωρίς προηγουμένως να λαμβάνεται η συγκατάθεση των προσώπων αυτών, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Η Επίτροπος υπενθυμίζει ότι, οι ενέργειες αυτές συνιστούν πράξεις επεξεργασίας, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων του οποίου, επισύρει διοικητικές και /ή ποινικές κυρώσεις.

Υπό το φως των ανωτέρω, σημειώνει, εφιστώ την προσοχή των χρηστών των μέσων αυτών και τους καλώ όπως ενεργούν εντός των νόμιμων πλαισίων της οικείας νομοθεσίας, με πρόδηλο σεβασμό των δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση