ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

43 έτη αρχιερατείας εορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'

Ευχές από φίλους συνεργάτες και υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής Κύπρου

ΚΥΠΕ

Την 43η επέτειο εκλογής του σε Επίσκοπο εορτάζει σήμερα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Κληρικοί, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ευχήθηκαν σήμερα το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο, όπως ενισχύεται από τον Θεό συνεχώς στο πολυσχιδές έργο που επιτελεί στην Εκκλησία της Κύπρου και εν γένει στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και προσέφερε κέρασμα στους παρευρισκομένους. Οι πλέον καλλίφωνοι έψαλαν τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου.

Το 1978, όταν κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της πρώτης τη τάξει Μητροπόλεως τής Κύπρου

Ήταν το 1978, όταν ο 37χρονος τότε ηγούμενος της Μονής του Αγίου Νεοφύτου, Αρχιμ. Χρυσόστομος Εγκλειστριώτης, κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της πρώτης τη τάξει Μητροπόλεως τής Κύπρου, αφού μετά τον πρόωρο θάνατο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, ο τότε Μητροπολίτης Πάφου κυρός Χρυσόστομος Α΄ τον διαδέχθηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Στις 25 Φεβρουαρί­ου 1978, σύσσωμος ο παφιακός λαός, τον ε­ξέ­λε­ξε, δι­α βοής, ως νέ­ο Μη­τρο­πο­λί­τη Πά­φου.

Την ακριβώς επόμενη μέρα, στις 26 Φεβρουαρίου 1978, έγινε η εις Επίσκοπον χειροτονία του και το απόγευμα της ίδιας μέρας έ­γι­νε η ε­γκα­θί­δρυ­ση του νέ­ου Μη­τρο­πο­λί­τη στον Κα­θε­δρι­κό Να­ό Α­γί­ου Θε­ο­δώ­ρου Πά­φου. Άν­θρω­πος των έρ­γων ό­πως ήταν και είναι, α­φού με­λέ­τη­σε πρώ­τα και συ­νέ­λα­βε στο πρα­γμα­τι­κό μέ­γε­θός τους ό­λα τα προ­βλή­μα­τα που ανέκυψαν μετά την τουρκική εισβολή του 1974, α­νέ­λα­βε δράση, ανόρθωσε τη στένουσα σε πολλούς τομείς Μητρόπολη Πάφου και μέχρι σήμερα κλεΐζει το θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα με έργα που ακόμη πραγματώνονται, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση