ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:21
 

Σε 48ωρη απεργία κατέρχεται από αύριο η Συντεχνία Ισότητα

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα αναφέρει ότι σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κλιμακώνει τα μέτρα η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, η οποία κατέρχεται από αύριο σε 48ωρη απεργία
 
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα αναφέρει ότι σε χθεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, με την κάθοδο σε 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 13/05/2019 και την Τρίτη 14/05/2019.

Όπως αναφέρει «από τη συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας των Μελών του ΔΣ, του Υπουργού Οικονομικών και της Διευθύντριας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού προχθές  διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πραγματική πρόθεση συμμόρφωσης προς την Οδηγία 1999/70/ΕΚ, αλλά και προς άλλα νομοθετήματα, που αφορούν την ίση μεταχείριση προσώπων που τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες».
 
Ειδικότερα,  σημειώνει διαπιστώθηκε ότι ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ στις 09/05/2019 είχε δηλώσει ότι ως θέση αρχής αποδέχεται την εξίσωση των όρων και των συνθηκών απασχόλησης των μελών του προσωπικού, που ασκούν τα ίδια ακριβώς καθήκοντα, δηλαδή  Εργοδοτουμένων Ορισμένου και Αορίστου Χρόνου («ΕΟΧ/ΕΑΧ») και Δημοσίων Υπαλλήλων («ΔΥ»), στις 10/05/2019 ξεκαθάρισε στην αντιπροσωπεία του ΔΣ ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την παραχώρηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (συμμετοχή στο σχέδιο κυβερνητικής σύνταξης και παραχώρηση ποσού εφάπαξ), καθώς και τη μείωση του ύψους των εισφορών για σκοπούς κοινωνικών ασφαλίσεων που καταβάλλουν οι ΕΟΧ/ΕΑΧ στο ύψος των εισφορών που καταβάλλουν οι ΔΥ που προσλήφθηκαν προ της 31/08/2011.

Επίσης, τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οτιδήποτε που να αυξάνει, ουσιωδώς, τις κρατικές δαπάνες, ενώ σημειώνει ότι «αντιμετώπιζε αρνητικά το ενδεχόμενο παραχώρησης των αναγκαίων διευκολύνσεων και απαλλαγών στους Αξιωματούχους της Συντεχνίας (όπως ισχύει για άλλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις), για να μπορούν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους ως εκπρόσωποι εργαζομένων».
 
«Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η όποια εξίσωση όρων και συνθηκών είναι υπό την αίρεση της συμφώνου γνώμης του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας (ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, βάσει του κειμένου της Απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου επί της Υπόθεσης Δημήτρης Λυσάνδρου v Δημοκρατίας, Υπόθ. Αρ. 322/2014, είχε από το 2013 καλέσει το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας και το ΤΔΔΠ να επανεξετάσουν το όλο θέμα, ώστε να υπάρξει εναρμόνιση προς την Οδηγία 1999/70/ΕΚ και το Ενωσιακό Δίκαιο, σχετικό είναι το συνημμένο έγγραφο)», ανέφερε η  Συντεχνία Ισότητα.

Τέλος, η Συντεχνία Ισότητα αναφέρει ότι σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας, στο μεσοδιάστημα, τα απεργιακά μέτρα θα ανασταλούν, ενώ σε αντίθετη περίπτωση επίκειται περαιτέρω κλιμάκωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά σε οικία στην Λεμεσό

Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι και κοιμόταν δε κινδύνεψε
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X