ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε αναμονή οι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας για το οδόφραγμα Λιμνίτη

Αναμένουμε τις αποφάσεις ή τις εξελίξεις από την διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση με τα ΗΕ και το κ.Ακιντζί, είπε ο κ. Κλεάνθους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καμμία αλλαγή δεν έχει παρατηρηθεί στο θέμα της διέλευσης από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Νίκο Κλεάνθους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως μετά τις αλλαγές που εφάρμοσε το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» κανένας Ελληνοκύπριος δεν διέρχεται από το οδόφραγμα του Λιμνίτη αφού πλέον, όπως εξήγησε, απαιτείται τεστ PCR για τον κορωνοϊό από τους κατοίκους της περιοχής που μεταβαίνουν στις δουλειές τους για κάθε διέλευση και κάθε 72 ώρες, και βεβαίωση ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό για τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες .

Ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως η μόνη λύση για την μετάβαση των κατοίκων της ακριτικής Τηλλυρίας στις εργασίες τους αλλά και για ιατρικούς σκοπούς είναι η χρησιμοποίηση του παλιού δασικού δρόμου Πύργου- Κάμπου- Ορκόντα. Πρόκειται, όπως ανέφερε για έναν πολύ δύσκολο δρόμο και απαιτείται διπλάσια ώρα για να φτάσει ο κάθε κάτοικος στον προορισμό του αλλά και εξυπακούει, όπως είπε, πολλαπλάσια έξοδα για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι αξιώνουν την χωρίς διατυπώσεις μετακίνηση τους μέσω των οδοφραγμάτων της περιοχής. Εμείς είπε ζητούμε “για τους κατοίκους της Τηλλυρίας οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οδοφράγματα μόνο ως σημεία διέλευσης και δεν σταματούν στα κατεχόμενα να μην χρειάζονται διατυπώσεις για τα οδοφράγματα”, αφού, όπως εξήγησε,”η διέλευση δεν περικλείει κανέναν κίνδυνο για μετάδοση ασθενειών και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να υπόκεινται οι κάτοικοι της περιοχής σε τόση ταλαιπωρία”.

Eίπε ακόμη, πως όπως γίνεται με τους Τούρκους που μεταφέρονται στα Κόκκινα ή μεταφέρουν τον ανεφοδιασμό τους ή τους στρατιώτες ή και τους συγγενείς των στρατιωτών που τους επισκέπτονται και δεν σταματούν πουθενά, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται καμία διατύπωση, κατά τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να γίνει μια διευθέτηση και η διέλευση για τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

Ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως γίνονται έντονες προσπάθειες για την επίλυση του θέματος της διέλευσης. Είμαστε είπε, σε επαφή με την κυβέρνηση και αναμένουμε τις αποφάσεις ή τις εξελίξεις από την διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση με τα ΗΕ και το κ.Ακιντζί, ώστε να δουν πως θα προχωρήσουν και εάν θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους .

Αυτή τη στιγμή συνέχισε, ο ίδιος βρίσκεται σε επαφή με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο και με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα Φώτη Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση