ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:10
 

Σε επ' αόριστον απεργία από την Τρίτη ΟΣΕΛ-ΕΜΕΛ-Ζήνων

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη η κυβερνητική συνεισφορά ούτε και τα ποσά τα οποία οφείλονται στους εργαζόμενους.

Της Άντριας Δημητρίου

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από την Τρίτη 2 Απριλίου οι εργαζόμενοι των εταιριών συγκοινωνιών ΟΣΕΛ της Λευκωσίας και ΕΜΕΛ της Λεμεσού.

Σύμφωνα με πηγές της «Κ», δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη η κυβερνητική συνεισφορά, ούτε και τα ποσά τα οποία οφείλονται στους εργαζόμενους των δύο εταιρειών. Επίσης, σημειώνεται πως οι πληρωμές των εργαζομένων δεν γίνονται σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οικονομικά προβλήματα στους υπαλλήλους, αφού δεν λαμβάνουν σωστά τους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι θα γινόταν έμβασμα των μισθών, χωρίς την κυβερνητική συνεισφορά και ότι τον επόμενο μήνα θα τους καταβληθεί και το υπόλοιπό ποσό. Τονίστηκε από τις πηγές της «Κ» ότι με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα απλά μετατίθεται.

Την ίδια στιγμή όπως μαθαίνει η «Κ», από τον Οκτώβριο του 2018 θα δημιουργείτο μια ομάδα, η οποία θα έβρισκε λύση στο πρόβλημα αυτό κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ αναφέρεται ότι «την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 ξεκινούν επ’ αόριστο απεργιακά μέτρα στις εταιρείες ΟΣΕΛ και Λεωφορεία Λάρνακας «Ζήνωνας», λόγω της μη έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου στους εργαζόμενους των δύο εταιρειών, καθώς και της καθυστέρησης της καταβολής των εισφορών στο Ταμείο Προνοίας των εργαζομένων στην εταιρεία ΟΣΕΛ».

Προστίθεται ότι «η μη καταβολή του μισθού και των εισφορών στο Ταμείο Προνοίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων κάτι το οποίο για μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Ως εκ τούτου οι Συντεχνίες και οι εργαζόμενοι στις επιβατικές μεταφορές δεν είχαν άλλη επιλογή και ενεργώντας στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων προβαίνουν στη λήψη απεργιακών μέτρων».

Οι δύο Συντεχνίες στην ανακοίνωση τους απολογούνται «για τυχόν ταλαιπωρία που θα υποστεί το επιβατικό κοινό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντριας Δημητρίου

Σχόλια αναγνωστών

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X