ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι της «ΖΗΝΩΝ»

Δεν καταβλήθηκε μέχρι στιγμής ο μισθός, αναφέρει η ανακοίνωση των συντεχνιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε επ’ αόριστον απεργία από τις 8 Ιανουαρίου κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας, λόγω μη καταβολής του μισθού τους για τον Δεκέμβριο, με τις Συντεχνίες να απευθύνουν έκκληση στους Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να μεσολαβήσουν ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πρόβλημα των μισθών.

Σε γραπτή ανακοίνωση τους οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ Εμπορικών και Βιομηχανικών ΔΕΟΚ αναφέρουν ότι «η εταιρεία λεωφορεία «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής το μισθό των εργαζομένων. Σύμφωνα με το Νόμο, κάθε εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στο τέλος κάθε μήνα το μισθό των εργαζομένων. Ταυτόχρονα παρακρατεί τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία των Εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, Ευημερίας, Υγείας, Συνδρομές) από τον Απρίλιο του 2019».

Προστίθεται ότι «οι εργαζόμενοί έχουν επιδείξει τεράστια υπομονή και κατανόηση όλα αυτά τα χρόνια για τα προβλήματα με το στόλο της εταιρείας, τα πολλαπλά μηχανικά προβλήματα και την εργασία υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, δηλαδή λεωφορεία χωρίς θέρμανση το χειμώνα και χωρίς κλιματιστικό το καλοκαίρι. Το μόνο που ανέμεναν από την εταιρεία είναι να τους καταβάλλει το μισθό τους όμως και αυτό κάθε μήνα τίθεται υπό αμφισβήτηση».

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε επ’ αόριστον απεργία από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020».

Οι Συντεχνίες επαναλαμβάνουν «για πολλοστή φορά τη διαχρονική μας θέση ότι οι εργαζόμενοι δε μπορούν να είναι το μέσο για να επιλύονται οι διαφορές μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της εταιρείας».

Ταυτόχρονα καλούν «έστω και την υστάτη την εταιρεία Λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας να σεβαστεί τους εργαζόμενους και την εργασία που της παράσχουν και να τους καταβάλει τον μισθό και τις αποκοπές στα διάφορα Ταμεία τους».

Οι Συντεχνίες απευθύνουν επίσης έκκληση στους «αρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας να παράσχουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να επιλυθεί το μόνιμο πια πρόβλημα της καταβολής των μισθών των εργαζομένων που μένουν κάθε μήνα εκτεθειμένοι και δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X