ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επεισόδια στη Λευκωσία: Σε επέμβαση στο μάτι θα υποβληθεί η 25χρονη

Ο τραυματισμός της προκλήθηκε από «αστυνομική επίθεση με water cannon»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συγκλονίζει η περιγραφή 25χρονης γυναίκας που βρέθηκε χθες στην πορεία διαμαρτυρίας στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα η σελίδα Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών στο Facebook, έκανε την πιο κάτω ανάρτηση δείχνοντας τον τραυματισμό της νεαρής Αναστασίας που προκλήθηκε από «αστυνομική επίθεση με water cannon».

Αυτούσια η ανάρτηση

«Έχουμε έρθει σε επαφή με την Αναστασία Δημητριάδου, 25 χρονών, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα και αναίτια από την αύρα νερού όπως φαίνεται στο πιο κάτω βίντεο. Σε αντίθεση με προηγούμενες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή και θα χρειαστεί να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση με laser για να γλυτώσει το μάτι της. Είναι πιθανόν να έχει μόνιμη βλάβη.

Εκ μέρους των διοργανωτών της χτεσινής διαμαρτυρίας, θα δημιουργήσουμε κουτί εισφορών για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων της Αναστασίας. Λεπτομέρειες θα ανακοινώσουμε εντός των ημερών. Προς το παρόν στέλλουμε την αλληλεγγύη μας στην Αναστασία και της ευχόμαστε σύντομη ανάρρωση. Για την Αναστασία, αλλά και για όλες/ους που δέκτηκαν την αναιτιολόγητη, υπέρμετρη και δυσανάλογη χρήση βίας και καταστολή χτες, λέμε ότι αυτό ΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΑΜΕ.

Μοιραζόμαστε μια μικρή μαρτυρία της Αναστασίας, όπως μας την έστειλε:

Στις 13/2/2021, η ώρα 16:00, μαζευτήκαμε προβληματισμένοι καλλιτέχνες και σκεπτόμενοι άνθρωποι του πολιτισμού, για μια ειρηνική πορεία ενάντια της δικτατορίας.

Η αστυνομία Κύπρου, επιτέθηκε με όπλα σε άμαχο πληθυσμό, γέρους και παιδιά.

Είμαι η Αναστασία Δημητριάδου και έχω δεχτεί αστυνομική επίθεση από water cannon γιατί χόρευα ειρηνικά στο πεζοδρόμιο. Έχω σοβαρά τραύματα στο μάτι και χρειάζομαι επέμβαση, όμως δεν μετανιώνω για τίποτα! Τα φιλιά μου και καλή δύναμη σε όλους».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Έχουμε έρθει σε επαφή με την Αναστασία Δημητριάδου, 25 χρονών, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα και...

Δημοσιεύτηκε από Cyprus Natural Coastline - Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών Ακτών στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση