ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Πάφο

Συνεχίζεται το έργο της καταγραφής ζημιών

ΚΥΠΕ

Δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν περιμετρικά στην περιοχή της πυρκαγιάς στην επαρχία Πάφου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το έργο της καταγραφής ζημιών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Επαρχιακή Διοίκηση, στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής ανέφερε πως δεν αποδεσμεύτηκε καμία επίγεια δύναμη από την περιοχή και παραμένουν στην σκηνή ενώ χτες , όπως είπε, αντιμετωπίστηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις. Επίσης σε επιφυλακή, σημείωσε, βρίσκονται και τα εναέρια μέσα.

Ο κ. Κεττής σημείωσε πως οι αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν και με τις επίγειες αλλά και τις εναέριες δυνάμεις με σκοπό τον περιορισμό τους.

Σχετικά με πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην κοινότητα της Γιόλου το απόγευμα της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου ανέφερε πως την αναχαίτισαν άμεσα ώστε να περιοριστεί.

Πρόσθεσε πως η νύχτα χθες κύλησε ήσυχα, ενώ κάποιες μικροεστίες εντός του καμένου εδάφους ανέλαβαν να τις κατασβήσουν οι επίγειες δυνάμεις, σημειώνοντας πως οι δυνάμεις περιμετρικά της πυρκαγιάς παραμένουν πατεραμένες σε επιφυλακή και όπου χρειαστεί επεμβαίνουν.

Ερωτηθείς για τα αίτια πρόκλησης της μεγάλης φωτιάς, ο κ. Κεττής ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες πληροφορίες και ενδείξεις που αξιολογούνται και από την Αστυνομία αλλά και από την Πυροσβεστική, στη βάση της εμπειρογνωμοσύνης τους.

Ο κ. Κεττής υπογράμμισε πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και εκεί και όπου υπάρχουν πληροφορίες ή κάποιος παρατηρεί κάτι θα πρέπει να ενημερώνεται η Αστυνομία.

Επίσης πάντα, είπε, να λειτουργούμε προληπτικά με αποψιλώσεις ειδικά σε χώρους που γειτνιάζουν με κατοικίες ή άλλα υποστατικά. Ο κ. Κεττής ανέφερε ακόμη πως οι χώροι πρέπει να καθαρίζονται εσωτερικά και εξωτερικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση