ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε κατασχέσεις τσιγάρων, χαπιών και καυσίμων προέβη το Τμήμα Τελωνείων

Οι υποθέσεις έτυχαν εξώδικης διευθέτησης με την καταβολή συνολικού χρηματικού ποσού ύψους € 14.285

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Χιλιάδες καπνικά προϊόντα, πολυτελή είδη ένδυσης, απαγορευμένα χάπια, φυτοφάρμακα και καύσιμα κατασχέθηκαν μεταξύ 2 και 10 Μαρτίου από το Τμήμα Τελωνείων στα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, στα σημεία διέλευσης από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές καθώς επίσης και στην ενδοχώρα.

Οι υποθέσεις έτυχαν εξώδικης διευθέτησης με την καταβολή συνολικού χρηματικού ποσού ύψους € 14.285.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων κατάσχεσαν 31.180 τεμάχια τσιγάρα, 19.522 γραμμάρια καπνού, 200 τεμάχια πουράκια, είδη ένδυσης πολυτελείας αξίας € 10.000 και 400 τεμάχια χάπια, η εισαγωγή των οποίων στη Κύπρο απαγορεύεται.

Επίσης, κατασχέθηκαν 91 τεμάχια από είδη ένδυσης και υπόδησης που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, 32.200 λίτρα φυτοφάρμακα, 143 λίτρα λάδι μηχανών και 100 λίτρα πετρέλαιο / βενζίνη.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, την υπό αναφορά περίοδο, στα πλαίσια επιχείρησης για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου, στην οποία έλαβαν μέρος λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ελέγχθηκαν συνολικά 47 πετρελαιοκίνητα οχήματα στην Επαρχία Αμμοχώστου, εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι, οκτώ χρησιμοποιούσαν παράνομα βιομηχανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκαν.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Τελωνείων, αποδέχτηκε εξώδικη διευθέτηση των εν λόγω υποθέσεων, με την καταβολή των αποφευχθέντων φόρων κατανάλωσης και Φ.Π.Α., πλέον της χρηματικής επιβάρυνσης, του συμβιβαστικού ποσού και του ποσού απόδοσης. Εισπράχθηκε συνολικά το ποσό των € 5.500 ευρώ (πεντέμισι χιλιάδων) και τα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση