ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε στάση εργασίας κατέρχονται οι εργαζόμενοι του ΟΣΕΑ

Οι υπάλληλοι εξέφρασαν φόβους για το καθεστώς εργοδότησης τους με τη νέα κοινοπραξία και για τον τρόπο λειτουργίας της

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε στάση εργασίας κατέρχονται τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση των υπαλλήλων της Εταιρείας αναφέρεται ότι η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής έκτακτης συνάντησης τους «με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με άλλη κοινοπραξία για το θέμα των δημοσίων συγκοινωνιών στην επαρχία Αμμοχώστου». Οι υπάλληλοι εξέφρασαν φόβους για το καθεστώς εργοδότησης τους με τη νέα κοινοπραξία και για τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ζητούν κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε «όπως οι υπάλληλοι της εταιρείας κατέλθουν σε στάση εργασίας τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, μετά την ολοκλήρωση των πρωινών μαθητικών δρομολογίων τα οποία θα διεξαχθούν κανονικά. Ακολούθως οι υπάλληλοι θα μεταβούν στη Λευκωσία και στις 09.00 θα συγκεντρωθούν έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο στο οποίο την Τετάρτη θα εξεταστεί η προσφυγή της ΟΣΕΑ εναντίον της νέας κοινοπραξίας, ενώ τη Δευτέρα θα εξεταστεί παρόμοιο αίτημα των Υπεραστικών Λεωφορείων».

Προστίθεται ότι «η συγκέντρωση έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί συμβολικά εις ένδειξη στήριξης προς τους εργοδότες τους. Σε περίπτωση που τη Δευτέρα το αποτέλεσμα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου είναι αρνητικό προς το αίτημα των Υπεραστικών Λεωφορείων και κατ’ επέκταση και της ΟΣΕΑ, τότε οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα, με επ’ αόριστον στάση εργασίας».

Ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕΑ, Παύλος Βαρνάβα, δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι το βασικότερο αίτημα του προσωπικού είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του από το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και από το Υπουργείο Εργασίας για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ακόμα ζητείται ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και για το κατά πόσον ισχύουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για μείωση του στόλου της εταιρείας.

Σημείωσε ακόμα ότι «ο ΟΣΕΑ στήθηκε όχι μόνο από τους ιδιοκτήτες αλλά και από τους ίδιους τους εργαζομένους, καθώς αποτελείται από οδηγούς από ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, καθιστώντας την ως μία εταιρεία η οποία στην κυριολεξία ανήκει στην επαρχία της». Είπε ακόμα ότι υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εταιρείας και των δημοσίων συγκοινωνιών, τα οποία έλυσαν από κοινού ιδιοκτήτες και υπάλληλοι, χωρίς ωστόσο ποτέ οι εργαζόμενοι να κατέλθουν σε οποιαδήποτε απεργία.

Ο κ. Βαρνάβα «κάλεσε το Διοικητικό Δικαστήριο και το Υπουργείο Μεταφορών να κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με την κατακύρωση των προσφορών και να εκτιμήσουν την εμπειρία και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας η οποία εκφράζεται μέσα από το έργο της εταιρείας και των εργαζομένων του ΟΣΕΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση