ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρόλαβαν τα χειρότερα στην Τριμίκλινη - «Ευτυχώς δεν υπήρχε άνεμος»

Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η άμεση επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε επέκταση φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή της κοινότητας Τριμίκλινης και η οποία απείλησε το δάσος Τροόδους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η δασική πυρκαγιά ξέσπασε η ώρα 7:20 και για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο στις 8:00.

«Για το λόγο ότι η πυρκαγιά ήταν στην περιοχή του Τροόδους, έγινε άμεσα ισχυρότατη κινητοποίηση δυνάμεων, που σε συνάρτηση με το γεγονός ότι δεν έπνεαν άνεμοι, η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε στα αρχικά της στάδια προτού επεκταθεί και έκαψε συνολική έκταση 4 εκταρίων με δασική βλάστηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 50 άτομα του Τμήματος Δασών με 10 πυροσβεστικά οχήματα, 23 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 8 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 2 πυροσβεστικά οχήματα, 5 προωθητές γαιών, μέλη της Αστυνομίας και εθελοντές κάτοικοι της κοινότητας.

Συνέδραμαν επίσης τέσσερα πτητικά μέσα, τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση