ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σεισμός μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου έγινε αισθητός σε όλο το νησί

5,2 ρίχτερ ήταν το μέγεθος της δόνησης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Newsroom K

Σεισμική δόνηση καταγράφηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 61 χιλιόμετρα νότια της παραλιακής πόλης Αλάνια της δυτικής Τουρκίας, στην επαρχία της Αττάλειας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κύπρο, σε Κερύνεια και Λεύκα, αλλά και στη Λευκωσία, που απέχει 197 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και το Κίτι.  H σεισμική δόνηση ήταν 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με ανάρτηση στο Τουίτερ του σεισμογραφικού κέντρου Κεντιλί στην Κωνσταντινούπολη.

Το επίσημο πρακτορείο της Τουρκίας Ανατολή, γράφει για σεισμό στην περιοχή Γκαζίπασιά της Αντάλειας μεγέθους 5,2. Το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν 5,2 ρίχτερ, ενώ έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή. Δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για υλικές ζημιές.

 

 

Το tweet του τουρκικού σεισμολογικού κέντρου:

 

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης στην Κύπρο

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 14:44 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους M=5,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 130 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 50 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση