ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σενάρια για τα νέα μέτρα: Με safe pass σε υπεραγορές και άλλους χώρους

Τα βλέμματα των πολιτών είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Σε αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων από μέρα σε μέρα καταγράφοντας τετραψήφιους αριθμούς, οι αρμόδιοι αναζητούν την φόρμουλα που θα καταλαγιάσει τους αριθμούς και θα βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά τα στοιχεία που έχει ενώπιον της και εντοπίζει τους χώρους, στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα με στόχο την αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων στους συγκεκριμένους χώρους.

Οι χώροι αυτοί, δεν είναι άλλοι από τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, με τους ειδικούς να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα, όπως αυστηρότερη εφαρμογή του safe pass με ελέγχους που θα διενεργούνται, απαγόρευση χορού, μείωση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι και οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι.

Μια άλλη πρόταση, που φαίνεται να επιθυμεί να υιοθετήσει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση safe pass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους και άλλα, γεγονός όμως δύσκολο ως προς την πρακτικότητα της.

Τα βλέμματα των πολιτών είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο, κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και θα τεθούν μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση