ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σημάδια κακοποίησης 20 ημερών στο 19μηνο βρέφος - Υπό κράτηση η μητέρα

Εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες ότι η μητέρα έθετε σε κίνδυνο το παιδί και είχε επιθετική συμπεριφορά εναντίον του

Newsroom K

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγήθηκαν την Τετάρτη (8/7) οι γονείς του 19μηνου νήπιου, στο σωματάκι του οποίου εντοπίστηκαν σημάδια κακοποίησης.

Το δικαστήριο ενέκρινε την διήμερη κράτηση της 24χρονης μητέρας του παιδιού, αφού σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες ότι η ίδια έθετε σε κίνδυνο το παιδί και είχε επιθετική συμπεριφορά εναντίον του.

Πάντως, ο Ελληνοκύπριος πατέρας και η Λετονή μητέρα του παιδιού, προηγουμένως αρνήθηκαν ότι κακοποιούσαν το νήπιο.

Η μητέρα του παιδιού, ισχυρίστηκε ότι η μώλωπες στο σωματάκι του παιδιού, πιθανόν να προκλήθηκαν από πτώση, ενώ ο πατέρας ανέφερε ότι είχε αρκετές ημέρες να δει το παιδί.

Μάλιστα, ο 26χρονος φαίνεται να ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της 24χρονης συμβίας του, αν διαπιστωθεί ότι όντως κακοποιούσε το παιδί.

Τα σημάδια στο σώμα του παιδιού

Όπως διαπιστώθηκε, το παιδάκι φέρει εκχυμώσεις, εκδορές και χτυπήματα, επίσης, φέρει σημάδια από δάχτυλα στο μάγουλο.

Μάλιστα, φαίνεται ότι στο νήπιο προκλήθηκε δερματική αλλοίωση στο κεφάλι, το πρόσωπο, την κοιλιά και το στήθος.

Οι ανακριτές της υπόθεσης υπολογίζουν ότι, τα σημάδια στο σωματάκι του παιδιού, είναι περίπου 20 ημερών.

Πώς προέκυψαν οι συλλήψεις

Πρώτη φόρεσε χειροπέδες για την υπόθεση η μητέρα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 24χρονη μητέρα βρισκόταν με το παιδάκι στην Αστυνομία Λεμεσού, στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης υπόθεσης εναντίον του 27χρονου συμβίου της, όταν λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας διαπίστωσε πως αυτό έφερε σημάδια κακοποίησης.

Κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού αλλά και σημάδια παραμέλησης του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Χειροπέδες στην συνέχεια, φόρεσε και ο 26χρονος πατέρας του 19μηνου βρέφους, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία, για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το πρωί της Τρίτης (7/7) οδηγήθηκε στο δικαστήριο η 24χρονη μητέρα για να ζητηθεί η κράτησή της, ωστόσο λόγω της μη εκπροσώπησης της από νομικό σύμβουλο και κατόπιν αιτήματός της, η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της αναβλήθηκε για την Τετάρτη (8/7).

Στον ίδιο χώρο εμφανίστηκε και ο 26χρονος πατέρας που καταζητείτο για την υπόθεση, οπόταν το ένταλμα σύλληψης του εκτελέστηκε αμέσως.

Η υπόθεση που διερευνάται εναντίον τους, αφορά τα αδικήματα βία στην οικογένεια, έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και επίθεση με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση