ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό

Η Επαρχία Λεμεσού κατέγραψε 37 περιστατικά, τα περισσότερα στην Κύπρο, όπου κλήθηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις βράχων, εγκλωβισμός πολιτών στα οχήματα τους, πλημμυρισμένα υποστατικά και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, έφεραν μαζί τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας έθεσαν σε κινητοποίηση όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού.

Συνολικά, η Επαρχία Λεμεσού κατέγραψε 37 περιστατικά, τα περισσότερα στην Κύπρο, όπου κλήθηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου Αντρέας Κεττής.

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, 13 περιστατικά αφορούσαν πτώση δέντρων σε δημόσιους δρόμους και σταθμευμένα οχήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν επιβαίνοντες.

Άλλα 17 περιστατικά αφορούσαν άντληση ομβρίων υδάτων από υποστατικά που πλημμύρισαν, ενώ έγιναν έξι απεγκλωβισμοί οδηγών από τα αυτοκίνητα τους, που βρέθηκαν μέσα σε δρόμους, που από την έντονη βροχόπτωση μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Τέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε και σε ένα περιστατικό για μετακίνηση μεταλλικών τσίγκων που παρασύρθηκαν από τους ανέμους.

Ανά το Παγκύπριο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 82 περιστατικά, ενώ δεύτερη Επαρχία με τα περισσότερα περιστατικά, 19 στο σύνολο, ήταν η Λευκωσία.

Σε κινητοποίηση από χθες βρίσκεται και η Αρχή Ηλεκτρισμού, τα συνεργία της όποιας καταβάλλουν προσπάθειες για αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Όπως είπε, στην Επαρχία Λεμεσού παρατηρήθηκαν δέκα βλάβες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ σε δυο περιπτώσεις, στην ορεινή Λεμεσού, πάσσαλος κατέληξε σε γκρεμό μετά από κατολίσθηση βράχων, ενώ μετασχηματιστής αποκόπηκε και παρασύρθηκε από τους ανέμους, επίσης σε γκρεμό.

Όλα τα συνεργία της ΑΗΚ εργάζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και κάτω από αντίξοες συνθήκες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, είπε η κ.Παπαδοπούλου, η οποία ζήτησε την κατανόηση του κοινού. Όπως ανέφερε, λόγω υπερφόρτωσης του τηλεφωνικού κέντρου της ΑΗΚ, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις βλάβες, είτε μέσω της ιστοσελίδας της Αρχής, είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα "EAC Mobile App".

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου είπε πως, το πρωί συνεργεία της Αρχής αποκατάστησαν την ηλεκτροδότηση στις κοινότητες Ασωμάτου και Τραχωνίου, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αρχής, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Επαρχία Λεμεσού συνεχίζουν να παρατηρούνται στα Χανδριά, Παλιόμυλο, Ασγάτα, Ακτή του Κυβερνήτη, Άγιο Τύχωνα, Ακαπνού, Πάνω Πολεμίδια, Άρσος, Ερήμη, Μονιάτη και Παλώδια.

Από πλευράς Επαρχιακής Διοίκησης, δέκα από τα περίπου τριάντα συνεργεία, απασχολούνται αποκλειστικά για τον καθαρισμό δρόμων, εκεί και όπου σημειώνονται πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις βράχων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

Από τις επτά το πρωί, πρόσθεσε, τα συνεργία της Επαρχιακής Διοίκησης έχουν κληθεί σε πέντε περιστατικά, για καθαρισμό δρόμων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της, συμπλήρωσε.

Ο κ.Αλεξάνδρου είπε πως έχει δώσει από το πρωί οδηγίες έτσι ώστε, άμεσα, να παρεμβαίνουν συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης για να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους δρόμους της Επαρχίας.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρισκόταν καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και η 24ωρη Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Λεμεσού, που όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από πολίτες. Το όχημα της Υπηρεσίας με τους δυο πολυτεχνίτες του Δήμου ασχολήθηκε κυρίως με την μετακίνηση δέντρων και μεγάλων κλαδιών που αποκόπηκαν από τους σφοδρούς ανέμους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X