ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σωρεία καταγγελιών σε επιχείρηση της τροχαίας στη Λεμεσό

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Συνολικά 292 καταγγελίες προέκυψαν από ευρεία επιχείρηση ελέγχων τροχαίας στη Λεμεσό, που διενήργησαν την Παρασκευή μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με την Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και με τη συνδρομή λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσε η αντιμετώπιση των παραβάσεων που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας, με τη συνδρομή των λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, διενήργησαν ελέγχους για τη μηχανική κατάσταση οχημάτων, μεταξύ άλλων και αριθμού φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και των εγγράφων των οχημάτων και οδηγών, μεταξύ άλλων και των επαγγελματιών οδηγών.

Μεταξύ των παραβάσεων που καταγγέλθηκαν 94 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές και 14 για χρήση κινητού τηλεφώνου από οδηγούς. Επίσης 12 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ.

Δύο πρόσωπα καταγγέλθηκαν αφού οδηγούσαν τα οχήματά τους χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ ένα πρόσωπο καταγγέλθηκε αφού εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης.

Έγιναν ακόμη 40 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας, ενώ καταγγέλθηκαν τέσσερα πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν μη εγγεγραμμένα οχήματα και άλλα τρία πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα τα οποία είναι δηλωμένα στο ΤΟΜ ως ακινητοποιημένα.

Για παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία έγιναν συνολικά 80 καταγγελίες, ενώ τρεις οδηγοί φορτηγών οχημάτων καταγγέλθηκαν για μεταφορά φορτίου κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ανακόπηκε για έλεγχο οδηγός μοτοσικλέτας, που όπως διαπιστώθηκε είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαία. Οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν 16χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, ενώ με την ολοκλήρωση των εξετάσεων και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα που φέρεται να διέπραξε, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος.

Η σημερινή επιχείρηση εντάσσεται στις δράσεις της ευρωπαϊκής εβδομάδας ενημέρωσης και ελέγχων φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων, που πραγματοποιεί το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – ROADPOL, με στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Η εκστρατεία άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής, με τα μέλη της Αστυνομίας, των Βρετανικών Βάσεων, του ΤΟΜ και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, να διενεργούν συνολικά 292 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

Από πλευράς Αστυνομίας στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, της Ειδικής Ομάδας Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ, και του Κλάδου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση