ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λεμεσός: Στα όρια του ο θάλαμος Covid - Νοσηλεύεται 23χρονος

Η κατάσταση είναι δραματική ανέφερε ο Δρ. Κωστή

ΚΥΠΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο υπεύθυνος του θαλάμου για ασθενείς με κορωνοϊό, του ΓΝ Λεμεσού, Δρ. Ανδρέας Κωστή, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφεται η μεγαλύτερη εισαγωγή ασθενών που χρήζουν νοσηλεία, μεταξύ αυτών και ένας 23χρονος.

Η κατάσταση είναι δραματική, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Κωστή, καθώς από την περασμένη Παρασκευή ο θάλαμος έχει φτάσει στα όρια του, με 68 ασθενείς, ενώ υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί ο αριθμός ηλικιωμένων και παρουσιάζεται αύξηση στην εισαγωγή ασθενών μικρότερων ηλικιών, «οι οποίοι πλέον νοσούν σοβαρά».

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης, είπε ο Δρ.Κωστή, είναι ότι «μέσα σε μια εβδομάδα φτάσαμε, από τους 80 ασθενείς που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν, στους 190 χθες βράδυ και ο αριθμός τους συνεχίζει να αυξάνεται».

«Ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν στα όρια πληρότητας, οπόταν στέλνουμε ασθενείς και στα δυο άλλα νοσοκομεία, τόσο στο Παραλίμνι όσο και στη Λευκωσία», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «χθες έγινε εισαγωγή 23χρονου, χωρίς υποκείμενο νόσημα, ο οποίος παρουσιάζει πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια».

«Ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή ήμασταν στα όρια πληρότητας, οπόταν στέλνουμε ασθενείς και στα δυο άλλα νοσοκομεία.»

Ερωτηθείς κατά πόσο η αύξηση της μέτριας ή βαριάς νόσησης σε νεαρότερες ηλικίες οφείλεται στον μεταλλαγμένο ιό, ανέφερε ότι «για να προλάβουμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να δώσουμε την απάντηση, ούτως ώστε να ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε, χρειαζόμαστε χρόνο. Αν δεν έχουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και ξεφύγει και άλλο, θα είναι θεωρητική η συζήτηση μας πλέον».

Ανέφερε δε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες έγιναν 12 διασωληνώσεις ασθενών στο ΓΝ Λεμεσού, ενώ δυο ακόμη ετοιμάζονται για σήμερα, υποδεικνύοντας ότι όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς μεταφέρονται στη συνέχεια στο ΓΝ Λευκωσίας.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι καταγράφονται περιπτώσεις ατόμων που αρνούνται να νοσηλευτούν αλλά μετά από λίγες μέρες επιστρέφουν αναγκαστικά για νοσηλεία σε πολύ χειρότερη κατάσταση και σημείωσε ότι «όσοι έχουν συνυπάρχοντα νοσήματα πρέπει να έρχονται πρώιμα στο νοσοκομείο σε συνεννόηση με τον προσωπικό τους ιατρό».

Ο υπεύθυνος του θαλάμου για ασθενείς Covid-19 του ΓΝ Λεμεσού, είπε επίσης ότι είναι κατανοητό πως ο κόσμος κουράστηκε όλο αυτόν τον καιρό, ωστόσο θεωρεί ότι πρέπει να κάνει ακόμη λίγη υπομονή.

«Βρισκόμαστε προς το τέλος, λόγω των εμβολιασμών. Σε δυο μήνες θα έχουμε καθαρίσει, χρειάζεται υπομονή», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση