ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη δίνη της πανδημίας τα σχολεία - Πού διαφωνούν οι γονείς

Μάσκες και τεστ ταχείας ανίχνευσης στο επίκεντρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο επίκεντρο της διασποράς φαίνεται να βρίσκονται μαθητές και σχολεία, με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (Τετάρτη 24/11) να τα κατατάσσουν σαν ένα από τους βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους καταρτίστηκε το σχέδιο για καταπολέμηση της διασποράς.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μαθητές 6 ετών και άνω αλλά και η διενέργεια rapid test σε μαθητές επί εβδομαδιαίας βάσεως έφεραν την οργισμένη αντίδραση των γονέων (οργανωμένων και μη) κάτι που γνωστοποιήθηκε τόσο μέσω της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων (δια στόματος του Προέδρου της Σωτήρη Χριστοφή) αλλά και μέσα από τις οργανωμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις επαρχίες μέσω της Πρωτοβουλίας Ενωμένων Γονέων Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως θεωρούν άδικο να θεωρούνται οι μαθητές των Δημοτικών υπεύθυνοι για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

«Μας ανησυχεί η κατάσταση και με τη σειρά μας θέλουμε να συνδράμουμε στην εξάλειψη της διασποράς του ιού, γι’αυτό ως Συνομοσπονδία εδώ και αρκετό καιρό προτρέπουμε τους γονείς να δώσουμε συγκατάθεση όπως γίνονται τα τεστ στα παιδιά».

Δυσκολία εντοπίζεται από τους γονείς στην πρακτική εφαρμογή της χρήσης μάσκας σε αυτές τις ηλικίες αφού θεωρείται δεδομένο πως σε τόσο νεαρές ηλικίες θα είναι δύσκολη η προσαρμογή και η συνεχής χρήση της προστατευτικής μάσκας για ολόκληρη τη διάρκεια παραμονής στις σχολικές μονάδες.

Η υποβολή επίσης των παιδιών σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση προβληματίζει ιδιαίτερα τους γονείς. Είναι φυσικό και επόμενο να ενοχλεί η υποβολή των παιδιών σε αυτή τη διαδικασία και μάλιστα με τη συχνότητα που απαιτείται να παρουσιάζεται στα σχολεία το αρνητικό τεστ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει η Κυβέρνηση αλλά και το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές ...
ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ