ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:53
 

Στην αντεπίθεση η εταιρεία «ΜΑ Κτήμα Μακένζι Λτδ»

Προκύπτουν διάφορα ζητήματα αναφορικά με τις διαδικασίες που έγιναν ενώπιον του Δικαστηρίου για την υπόθεση

Newsroom K

Εντός των ημερών αναμένεται εξέλιξη στο θέμα της εταιρείας «ΜΑ Κτήμα Μακένζι Λτδ» δήλωσε ο Πάρης Λοϊζου εκ των δικηγόρων της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες θα πραγματοποιηθούν.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε το μεσημέρι, ο κ. Λοϊζου ανέφερε ότι προκύπτουν διάφορα ζητήματα αναφορικά με τις διαδικασίες που έγιναν ενώπιον του Δικαστηρίου για την υπόθεση, σημειώνοντας πως «η Νομική Υπηρεσία ως διάδικος σε όλες τις διαδικασίες μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών, σε κανένα στάδιο δεν έλαβαν υπόψη και κατ’ επέκταση δεν προστατεύθηκαν» οι πελάτες του αφού, όπως εξήγησε «λάμβανε μισθώματα από το 2010, έδωσε άδειες με βάση το Νόμο και γνώριζε ότι έκαναν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο συγκεκριμένο ακίνητο».

Πρόσθεσε ότι «η Νομική Υπηρεσία αποδέχθηκε διάταγμα εκκένωσης και παράδοσης του ακινήτου όσον αφορά τον ιδιοκτήτη του ενός δευτέρου, δεσμεύοντας έτσι την εταιρεία. Ακόμα το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία πιθανόν να κληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις, λόγω του χειρισμού της υπόθεσης, γιατί» όπως εξήγησε «με τους χειρισμούς που έγιναν, είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία έχει αγώγιμο δικαίωμα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζου «οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Κτήμα Μακένζι είναι πρόσφυγες, εκτοπισθέντες, οι οικογένειες τους βίωσαν την εισβολή του Αττίλα στη Κύπρο το 1974 και το ελάχιστο που θα ανέμεναν από το κράτος δικαίου, είναι να μην τους καταστήσει ξανά πρόσφυγες εν καιρώ ειρήνης».

Σύμφωνα με τον κ. Λοίζου «μετά την απόφαση που εκδόθηκε στην αγωγή που είχε κατατεθεί ενώπιον Δικαστηρίου το 2011, το Σώμα αποφάνθηκε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο δεν εμπίπτει υπό τον έλεγχο» του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Σημείωσε επίσης πως «η Νομική Υπηρεσία θα έπρεπε να ενημερώσει το Δικαστήριο γι’ αυτό και να ξεκαθαρίσει ότι αφού το ακίνητο δεν ενέπιπτε στον έλεγχο τους, δεν ήταν και σε θέση να εκτελέσουν τη συγκεκριμένη απόφαση/διάταγμα» για ανάκτηση του ακινήτου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λοϊζου είπε πως «άμεσα και εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει εξέλιξη στο ζήτημα, ενώ αποτελεί δέσμευση της εταιρείας «ΜΑ Κτήμα Μακένζι Λτδ» ότι οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες, θα πραγματοποιηθούν».

Είναι άξιο απορίας, συνέχισε, γιατί «το Υπουργείο Εσωτερικών που κατέχει όλα τα μέσα για διερεύνηση και εξακρίβωση της ιδιοκτησίας των ακινήτων που εμπίπτουν στο θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών, δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, για να μην φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Με ένα απλό έλεγχο, το Υπουργείο θα ήταν ενήμερο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου» και δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες οι οποίες σήμερα «επηρεάζουν την εταιρεία, τους ιδιοκτήτες, τις οικογένειες, τη φήμη τους αλλά και δεκάδες οικογένειες που εργοδοτούνται στο συγκεκριμένο ακίνητο».

Ο κ. Λοϊζου είπε ακόμα ότι «οι εντολείς μου επιφυλάσσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματα τους και αναμένουμε έστω και την υστάτη το Κράτος να δώσει το παρών του έτσι ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα που προέκυψε καθ’ υπαιτιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνο».

Η θέση του Υπ. Εσωτερικών

Λειτουργός της Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι αποφάσεις του Δικαστηρίου και ο όλος χειρισμός της υπόθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για να σταθεί νομικά οτιδήποτε από τα λεγόμενα του δικηγόρου της εταιρείας «ΜΑ Κτήμα Μακένζι Λτδ».

Ο Λειτουργός σημείωσε ότι «οτιδήποτε έπραξε για την υπόθεση το Υπουργείο Εσωτερικών, το έπραξε κατόπιν διαβούλευσης, καθοδήγησης και υπόδειξης του Γενικού Εισαγγελέα» και παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΣ η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά «μιλά από μόνη της, αφού ουσιαστικά επιδεικνύει σεβασμό και συμμόρφωση στις αποφάσεις του Δικαστηρίου».

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Δύσκολοι καιροί για κόμματα και πρίγκιπες

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση αφού βάζουν διαγωνισμό ηλιθιότητας μεταξύ τους....»
Αρμαγεδών  |  12:27

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι ...»
Claudia Klein  |  16:31

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X