ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Κύπρο οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές

Πραγματοποιείται μεταξύ 3 και 7 Οκτωβρίου το 30ο Συνέδριο της Ε.Ε Αλεξιπτωτιστών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην Κύπρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 7 Οκτωβρίου το 30ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών UEP. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν τριάντα σύνεδροι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Κύπρο. Οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων στη Λάρνακας.

Εκτός από ζητήματα που αφορούν στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη δράση της Ένωσης, οι σύνεδροι θα ενδιατρίψουν σε θέματα σχετιζόμενα άμεσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο. Σχετικό υπόμνημα θα καταθέσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών κ. Μάκης Οικονομίδης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται στοιχεία παραβίασης θεμελιακών αρχών δικαίου από την Τουρκία στην Κύπρο, σύλησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ζητήματα εκτοπισθέντων, προσφύγων, εγκλωβισμένων και αγνοουμένων.

Κατά τον ελεύθερο χρόνο τους οι σύνεδροι θα ξεναγηθούν σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και θα γνωρίσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς  οι οποίοι καταδεικνύουν την ενεργό ιστορική παρουσία και θετική συμβολή της Κύπρου στη δημιουργία, διαφύλαξη και εδραίωση βασικών πυλώνων του Δυτικού πολιτισμού.

Το Συνέδριο διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, ως κάτοχος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επώνυμοι στρατηγοί, διατελέσαντες διοικητές σωμάτων και σχηματισμών, επιτελείς του ΝΑΤΟ και πρώην αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση