ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνει τα νέα μέτρα ο Υπ. Υγείας

Τα έκτακτα μέτρα θα αποφασιστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Newsroom K

Ο Υπουργός Υγείας θα παραθέσει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα διασκέψεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσει τα νέα έκτακτα μέτρα που θα αποφασιστούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι σκέψεις για τα νέα μέτρα – Τα δεδομένα για επαρχίες και σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή γίνονται σκέψεις για άρση κάποιων περιορισμών αλλά και για επέκταση κάποιων άλλων μέτρων, ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο η νέα δέσμη μέτρων να αγγίξει και την παιδεία.

Προς άρση τα αυστηρά μέτρα στην Πάφο

Με δεδομένο ότι στην Πάφο η επιδημιολογική εικόνα το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση φαίνεται ότι θα υπάρξει άρση των αυστηρών τοπικών περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί και θα μπει στο καθεστώς που είναι οι υπόλοιπες επαρχίες.

Όλα δείχνουν παράταση για Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο

Τα μέτρα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο (συμπεριλαμβανομένης και της Πάφου) θα παραμείνουν ως έχουν με το πιθανότερο να σενάριο να είναι ότι θα πάρουν παράταση περίπου μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου του 2021 λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις ως προς την επιδημιολογική τους εικόνα.

Παράταση με χαλαρώσεις για τη Λεμεσό

Η Λεμεσός σύμφωνα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα αν και έχει καταγράψει μείωση το τελευταίο χρονικό εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη σε σύγκριση με τις άλλες επαρχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι θα υπάρξει παράταση στα μέτρα που υπάρχουν στη Λεμεσό με σημαντικές χαλαρώσεις. Η σημαντικότερη διαφοροποίηση θα είναι η άρση στην απαγόρευση για μετακίνηση προσώπων από και προς την επαρχία Λεμεσού, ενώ οι εργαζόμενοι δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ. Σχετικά με τις επιχειρήσεις όλα δείχνουν ότι θα επαναλειτουργήσουν συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως είναι κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και κουρεία. Επίσης, διαφοροποίηση ενδέχεται και στη λειτουργία των κλειστών εμπορικών κέντρων, των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων καταστημάτων πέραν των 500 τ.μ. με το όριο πλέον να ορίζεται πέραν των 1000 τ.μ. Στο τραπέζι βρίσκεται και το τι θα γίνει με τα γυμναστήρια με το σκηνικό μέχρι στιγμής να μην έχει ξεκαθαρίσει.

Μέτρα και στην Παιδεία

Το νέο πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή θα αγγίξει και την παιδεία, αφού θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε όλες τις βαθμίδες. Όπως όλα δείχνουν τα λύκεια παγκύπρια θα κλείσουν από την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση. Όλες οι βαθμίδες (λύκεια, δημοτικά, γυμνάσια) κλείνουν για διακοπές των Χριστουγέννων μία εβδομάδα πιο νωρίς με την επικρατέστερη ημερομηνία να είναι η 16η Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά, οι φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές θα έχουν διάρκεια τριών αντί δύο βδομάδων.

Περίοδος Χριστουγέννων

Για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έχει ληφθεί υπόψη η ανάγκη των πολιτών για να περάσουν τις γιορτές με φίλους και συγγενείς. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να παραχωρήσει επιπλέον χαλαρώσεις σε παγκύπρια βάση για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι χαλαρώσεις θα αφορούν την αύξηση του αριθμού των ατόμων σε κοινωνικές συναθροίσεις σε σπίτια αλλά και να επεκταθεί το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Στο καλό σενάριο, η αποκλιμάκωση των υφιστάμενων μέτρων, σύμφωνα με την τάση των επιδημιολόγων, θα πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Σε τρεις φάσεις η άρση του Lockdown

Η επαναφορά στην κανονικότητα και οι φόβοι των ειδικών για νέο κύμα της πανδημίας που θα παρατείνει τους περιορισμούς
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ