ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:44
 

Στο αρχηγείο Αστυνομίας το κατασκοπευτικό βαν

Υποψίες για αδικήματα σχετικά με τον νόμο προστασίας απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας

Newsroom K

Στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Λευκωσία μεταφέρθηκε, από την Λάρνακα, το κατασκοπευτικό βαν, το οποίο κατασχέθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη. Ο κος Μιχαηλίδης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο ραδιόφωνο του «Άστρα», δήλωσε ότι εγείρονται κάποιες υποψίες για αδικήματα σχετικά με την παραβίαση της νομοθεσίας για προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Όπως είπε, το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στην Λάρνακα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, ενώ έρευνες θα πραγματοποιηθούν και σε σχέση με το βαν, το οποίο βρίσκεται στα εργαστήρια του Αρχηγείου Αστυνομίας. Το όχημα, εισήχθη βάσει του Περί Τελωνείων Νόμου, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο Ισραηλινός έχει δώσει κάποιες εξηγήσεις, ενώ θα ανακριθούν και άλλοι μέτοχοι της εταιρείας.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, με γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι η νομοθεσία καλύπτει την εισαγωγή, κατασκευή, διαφήμιση και την πώληση των ηλεκτρονικών προϊόντων που εντοπίστηκαν εντός του οχήματος, ενώ αναφέρει πως η εταιρεία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών:

«Σχετικά με γραπτή δήλωση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ που αφορά διαφήμιση τεχνολογικού εξοπλισμού από ξένο επιχειρηματία, πληροφορούμε τα ακόλουθα.

Η ρύθμιση της εισαγωγής, κατασκευής, διαφήμισης και πώλησης τέτοιων ηλεκτρονικών προϊόντων προβλέπεται από το Νόμο 92 (Ι) 1996 Περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας.

Ο επιχειρηματίας στον οποίον γίνεται αναφορά, που είναι Ισραηλινός υπήκοος, δραστηριοποιείται στην Κύπρο με εταιρεία η οποία έχει Κύπριους μετόχους και είναι δηλωμένη στον Έφορο Εταιρειών.

Ορισμένα από τα διαφημιζόμενα προϊόντα εισάγονται στην Κύπρο σύμφωνα με το Νόμο 82/1967 Περί Τελωνείων και Φόρων Καταναλώσεως και όπως αυτός έκτοτε έχει τροποποιηθεί.

Παράβαση της νομοθεσίας προβλέπει χρηματικές ποινές όπως και ποινή φυλάκισης και κατάσχεση ή και τη δήμευση των προϊόντων.

Το όλο θέμα διερευνάται από την Αστυνομία». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X