ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μη παραδοχή όλων των κατηγοριών από Μαυρομιχάλη και Rudolf

Συνολικά οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερις κατηγορίες

Newsroom K

Με μη παραδοχή των τεσσάρων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν απάντησαν την Πέμπτη, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Dydi Rudolf, κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απόπειρας φόνου του Πανίκου Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2017.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου τους απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο.

Συνολικά οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερις κατηγορίες, που αφορούν στη συνωμοσία για φόνο, στην απόπειρα φόνου, στην κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια και στην κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ εγκληματική ενέργεια διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2017, το θύμα Πανίκος Παναγιώτου κατήγγειλε τους δύο κατηγορούμενους ως φερόμενους δράστες της απόπειρας, τον Ιανουάριο του 2020.

Στις 30 Ιουνίου η ακροαματική διαδικασία, την Παρακευή η απόφαση για την κράτηση των κατηγορουμένων

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί στις 30 Ιουνίου του 2020, στις 09:00.

Εξάλλου, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει την Παρασκευή, στη 13:00, την απόφασή του, σε σχέση με το αίτημα που υπέβαλε ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Νίνος Κέκκος, για κράτηση των δύο κατηγορουμένων μέχρι τις 30 Ιουνίου, που είναι η επόμενη δικάσιμος, υποστηρίζοντας πως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο μη προσέλευσης τους στο δικαστήριο.

Επίσης, ο δικηγόρος της εισαγγελίας υποστήριξε ότι το διάστημα που μεσολαβεί, μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία, είναι πιθανή η διάπραξη άλλων αδικημάτων, καθώς επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο επηρεασμού μαρτύρων.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ ζήτησε από το δικαστήριο όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επόμενη ακροαματική διαδικασία.

Θέμα αξιοπιστίας των μαρτύρων κατηγορίας, έθεσε η υπεράσπιση

Οι συνήγοροι των Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ έφεραν ένσταση στην κράτησή τους, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας των μαρτύρων κατηγορίας, εκ των οποίων ο ένας είναι το θύμα της απόπειρας φόνου.

Θέση της υπεράσπισης είναι ότι υπάρχουν αλλότρια κίνητρα και ότι η μαρτυρία του βασικού μάρτυρα, του Πανίκου Παναγιώτου δηλαδή, είναι αντιφατική, αφού προηγουμένως είχε υποδείξει άλλους για δράστες της απόπειρας εναντίον του.

Σημειώνεται, ότι ο Πανίκος Παναγιώτου στην κατάθεσή του τον Ιανουάριο του 2020 ισχυρίστηκε πως αυτός που τον πυροβόλησε το 2017 ήταν ο Ρούντολφ, ενώ υπέδειξε στην Αστυνομία ως ηθικούς αυτουργούς τους Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφη», ο οποίος εκτίει φυλάκισης στα κατεχόμενα.

«Για εξευτελισμό της διαδικασίας» κάνουν λόγο οι δικηγόροι υπεράσπισης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μαυρομιχάλη, Άντρος Πελεκάνος αναφέρθηκε σε κατάθεση που λήφθηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο ως προς την διερεύνηση της υπόθεσης, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο άτομο δεν θα κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας, ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε γιατί δεν θα καταθέσει.

Μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου, η υπεράσπιση του 1ου κατηγορούμενου σημείωσε ότι η Αστυνομία και η κατηγορούσα Αρχή πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο και στο δικαστήριο πρέπει να παρουσιάζουν τα γεγονότα για να αξιολογούνται από το δικαστήριο και όχι να παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή.

«Η άλλη πλευρά μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας. Έχει εξευτελιστεί η διαδικασία στο δικαστήριο», είπε ο κ. Πελεκάνος.

Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη αναφέρθηκε, επίσης, σε μαρτυρίες που θα μπορούσαν να διαψεύσουν τις αναφορές του Πανίκου Παναγιώτου στις καταθέσεις του, οι οποίες ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου. Πρόσθεσε πως θεωρεί ότι αυτό γίνεται εσκεμμένα.

Ο δικηγόρος του Ντίντι Ρούντολφ, Αντώνης Δημητρίου, διερωτήθηκε «σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα κατέληγε ενώπιον δικαστηρίου μια τέτοια υπόθεση», για να συμπληρώσει ότι «κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X