ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπό 8ήμερη κράτηση Μαυρομιχάλης-Ρούντολφ

Ύποπτοι για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτου το 2017

Newsroom K

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την απόπειρα φόνου κατά του Παναγιώτη Παναγιώτου («Γλύκα») στις 20 Νοεμβρίου 2017. Ο Rudolf που ήδη κρατείται στην φυλακή για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου είχε συλληφθεί στα κατεχόμενα και παραδόθηκε στις κυπριακές Αρχές τον Ιούλιο του 2019, ενώ ο Αλέξης Μαυρομιχάλης συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας 27/01. Οι συλλήψεις τους προέκυψαν μετά από την αξιολόγηση μαρτυριών που έλαβε η Αστυνομία την Δευτέρα.

Ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ενώπιον του δικαστηρίου, περιέγραψε τα γεγονότα της υπόθεσης απόπειρας δολοφονίας κατά του Παναγιώτου. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτου, γνωστός ως «Γλύκας», κατά την μεταφορά του με το ασθενοφόρο, μετά την επίθεση που δέχθηκε, περιέγραψε τον δράστη που τον πυροβόλησε. Εξασφαλίστηκε μαρτυρία από πρόσωπο που ήταν εντός της πολυκατοικίας, ο οποίος είδε τον δράστη και μίλησε στην Αστυνομία. Τις επόμενες ημέρες η αστυνομία επισκέφθηκε ξανά τον Παναγιώτου, ο οποίος περιέγραψε ξανά τον δράστη. Ο «Γλύκας» είπε ότι αντιλήφθηκε τον δράστη και ότι του ήταν γνώριμη φυσιογνωμία αφού τον είχε ξανά δει κοντά στην πολυκατοικία. Σε κατάθεσή του στο ΤΑΕ μετά από μέρες είπε ότι ο δράστης ήταν ο Ρούντολφ.

Σε σχέση με την υπόθεση, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τρίτο πρόσωπο. Όπως ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, όταν συνελήφθη στο σπίτι του, δεν παραδέχθηκε ανάμειξη στην υπόθεση, όπως και ο Ρούντολφ. Αναζητείται το όπλο της απόπειρας και εκρηκτικές ύλες ενώ θα γίνουν και έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων θα ληφθούν καταθέσεις και αρκετές θα είναι εκτός Λευκωσίας. Μάλιστα, αναμένεται ότι θα γίνει αναγνωριστική παράταξη από το θύμα της απόπειρας φόνου.

Οι συνήγοροι των υπόπτων έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, με τον δικηγόρο του Μαυρομιχάλη να ζητά να δοθούν στο δικαστήριο οι δύο καταθέσεις του Παναγιώτου, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι ο τελευταίος ψεύδεται. Σύμφωνα με τον «Γλύκα», το τρίτο άτομο το οποίο καταζητείται, μαζί με τον Μαυρομιχάλη, διέταξαν τον Ρούντολφ να τον πυροβολήσει. Αρχικά ο «Γλύκας» είπε ότι το πρόσωπο που τον πυροβόλησε ήταν αλβανικής καταγωγής και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μετά, σε άλλη κατάθεση εξήγησε γιατί δεν έδωσε από την αρχή το όνομα του Ρούντολφ. Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, θεωρεί ότι ο «Γλύκας» προβαίνει σε ψευδείς δηλώσεις στις καταθέσεις του, λέγοντας ότι άλλα έλεγε σε κατάθεση το 2017 και άλλα το 2020. Θεωρεί ότι η αστυνομία συνέλαβε τους δύο, χωρίς να διερευνήσει πιθανά αλλότρια κίνητρα του «Γλύκα». 

Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, διερωτάται σε ποια βάση θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν την μαρτυρία του «Γλύκα» και λέει ότι ο πελάτης του και ο Ρούντολφ θα είναι υπό κράτηση την ώρα που ο παραπονούμενος θα είναι ελεύθερος για να επηρεάσει μάρτυρες. Ο δικηγόρος, επίσης, ρώτησε τον κ. Γιωρκάτζη αν γνωρίζει για τις φατρίες και ποιος ανήκει πού, καθώς και αν ο «Γλύκας» ανήκει σε κάποια συγκεκριμένη, με τον ανακριτή του ΤΑΕ να απαντά ότι εξαρτάται από τις καταστάσεις και ότι στις φατρίες γίνονται πολλές μεταγραφές, περισσότερες και από αυτές στο ποδόσφαιρο, με τον δικηγόρο να σημειώνει: «ακριβώς, μήπως πήρε μεταγραφή και γι' αυτό άλλαξε κατάθεση;». Η απάντηση εκ μέρους της Αστυνομίας είναι ότι το 2020 πέραν από τον «Γλύκα» έδωσε και δεύτερο πρόσωπο κατάθεση. Δόθηκαν εξηγήσεις γιατί κατέθεσαν όσα κατέθεσαν τώρα και όχι προηγουμένως, οι οποίες θα διερευνηθούν. Το νέο πρόσωπο είπε στον «Γλύκα» ότι του πρότειναν τότε να τον πυροβολήσει αυτός. Τώρα εξήγησε γιατί πήγε να μιλήσει και στον «Γλύκα» και στην Αστυνομία. Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, ρώτησε τον κ. Γιωρκάτζη αν το πρόσωπο που επιβεβαίωσε πληροφορία στον Παναγιώτου βρίσκεται στα κατεχόμενα υπό σύλληψη. Η απάντηση δόθηκε σε κόλλα χαρτί για να μην ακουστεί, ωστόσο όπως διευκρινίστηκε, πρόκειται για υπόδικο στις φυλακές των κατεχομένων, ο οποίος καταζητείται από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πλέον, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, πέραν του πιστολιού και των φυσιγγίων, αναζητούνται και ρούχα που φορούσε ο δράστης το 2017, αφού η Αστυνομία έχει κατεύθυνση στις έρευνες και υπάρχουν νέα στοιχεία. Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε, οι δύο καταθέσεις, από τον «Γλύκα» και το άλλο πρόσωπο, δόθηκαν την Δευτέρα 27/01. Σε αυτό το σημείο διευκρινίζεται ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που καταζητείται και δεν κατονομάστηκε, ένα πρόσωπο που έδωσε κατάθεση την Δευτέρα στην Αστυνομία και είπε ότι τον έβαλαν ο Μαυρομιχάλης μαζί με το πρόσωπο που καταζητείται να πυροβολήσει τον «Γλύκα», το 2017 και ένα πρόσωπο που δεν κατονομάστηκε και το οποίο επιβεβαίωσε στον «Γλύκα» τα λεγόμενα του προσώπου που κατέθεσε την Δευτέρα.

Στο δικαστήριο δόθηκαν φωτογραφία του πρώτου προσώπου που είχε δώσει ως ύποπτο ο «Γλύκας», για την απόπειρα και οι δύο καταθέσεις του από το 2017.

Μετά από διάλειμμα μιας περίπου ώρας, η δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή της, λέγοντας ότι πείστηκε από τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν εκ μέρους της Αστυνομίας. Ως εκ τούτου, διέταξε την οκταήμερη κράτηση εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη και το Ντίντι Ρούντολφ.

Η απόπειρα του 2017

Θυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2017 ο Παναγιώτου, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες οι οποίες τον έπληξαν στο αριστερό ζυγωματικό, τη δεξιά πλευρά του λαιμού και τη δεξιά ωμοπλάτη, όταν αυτός εξήλθε του οχήματος του για να μεταβεί στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει στην Λευκωσία.

Ιδιαίτερη εντύπωση είχε προκαλέσει τότε ο τρόπος δράσης των εκτελεστών αφού την μέρα της απόπειρας τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα ήταν ιδιαίτερα αυξημένα λόγω της επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου, του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και του ποδοσφαιρικού αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Ρεάλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X