ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο δικαστήριο για αναρτήσεις για τις κεραίες στο facebook

Οκτώ από τις υποθέσεις έχουν γίνει στην Επαρχία Λεμεσού, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την διερεύνηση υποθέσεων που αφορούν κακόβουλες ζημιές σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την εξιχνίαση τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Αναφορικά με τις επιθέσεις καταστροφής κεραιών κινητής τηλεφωνίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Αστυνομίας, με εκπροσώπους όλων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι κατά τη συνάντηση έχουν συζητηθεί τα υφιστάμενα μέτρα που ήδη λαμβάνονται και έχουν ανταλλαγή απόψεις και έχουν υποβληθεί εισηγήσεις και λήφθηκαν αποφάσεις για ενίσχυση των μέτρων, αλλά και για λήψη περαιτέρω μέτρων, τα οποία θα ληφθούν από κοινού, από όλες τις πλευρές.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι αποφασίστηκε ότι οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε τακτική βάση με σκοπό την αποτροπή και ακόμα και την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

«Ο κόσμος, οι δράστες βασικά, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η καταστροφή τέτοιων υποδομών ενδεχομένως να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όταν γίνεται καταστροφή των υποδομών αυτών, αντιλαμβάνεστε ότι νεκρώνουν οι επικοινωνίες, οι κινητές τηλεφωνίες σε μεγάλη περιοχή, με αποτέλεσμα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως κινδυνεύουν να μην έχουν το τηλέφωνο για να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν για την άμεση ανάγκη να επικοινωνήσουν είτε με την Αστυνομία είτε με τις Πρώτες Βοήθειες. Αλλά επίσης επηρεάζουν και την εύρυθμη λειτουργία και διάφορων επιχειρήσεων αλλά και του κόσμου γενικότερα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρέου είπε, επίσης, ότι αναφορικά με τα θέματα τούτα έχουν εντοπιστεί 22 πρόσωπα από την Αστυνομία, για τα οποία έχουν σχηματιστεί εναντίον τους ποινικοί φάκελοι για το ότι είχαν εντοπιστεί διάφορες αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποκινούσαν άλλους να προβούν σε κακόβουλες ζημιές σε τέτοιες υποδομές.

«Οκτώ από τις υποθέσεις αυτές έχουν γίνει στην Επαρχία Λεμεσού. Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τη διερεύνηση των πιο πάνω υποθέσεων με σκοπό την εξιχνίαση τους, αλλά επίσης και σε συνεργασία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών γίνονται όλες εκείνες οι προσπάθειες για αποτροπή και επανάληψη τέτοιων κρουσμάτων», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση