ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Κακουργιοδικείο οι δύο για τον οπλισμό στον τάφο

Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι δύο ύποπτοι παραμείνουν υπό κράτηση

ΚΥΠΕ

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας που θα συνεδριάσει την 1η Ιουλίου, θα παρουσιαστούν δύο πρόσωπα ηλικίας 46 και 35 ετών τα οποία είναι ύποπτα για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, μεταφοράς και κατοχής εκρηκτικών υλών και μεταφοράς και κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 20 Μαΐου στην Βορόκληνη της επαρχίας Λάρνακας.

Οι δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί στις 20 Μάϊου για την υπόθεση, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και την επομένη (21 Μάϊου) οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Το διάταγμα έληξε σήμερα και η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο και την παρέπεμψε για εκδίκαση στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που θα συνεδριάσει την 1η Ιουλίου.

Μέχρι τότε το Δικαστήριο διέταξε όπως οι δύο ύποπτοι παραμείνουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 12 το μεσημέρι της 20ης Μαϊου, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, μέλη του Αρχηγείου Αστυνομίας, εντόπισαν τα δύο πρόσωπα να κινούνται ύποπτα και να πλησιάζουν με τα οχήματα τους κοιμητήριο στην Κοινότητα Βορόκληνης της επαρχίας Λάρνακας.

Ο 35χρονος παρακολουθούσε την περιοχή σαν να εκτελούσε χρέη σκοπού, ενώ ο 46χρονος κατέβηκε από το όχημα του και εισήλθε εντός του κοιμητηρίου, πλησίασε συγκεκριμένο τάφο, όπου παρέλαβε μια μεγάλη σακούλα.

Ο ύποπτος ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας και σε έλεγχο της τσάντας εντοπίστηκαν 10 κουτιά σφαίρες πιστολιού, αριθμός φυσιγγίων, ένα πιστόλι και ένα κυνηγετικό τυφέκιο.

Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έρευνες που έγιναν από τα μέλη της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν εντός συγκεκριμένου τάφου, ένα στρατιωτικό τυφέκιο, ένα αντιαρματικό, δύο βλήματα, τρία προωθητικά βλημάτων, μία συσκευασία με φυσίγγια, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος περιείχε υψηλής ισχύος εκρηκτική ύλη, ποσότητα εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος, ένα πιστόλι και δύο σιγαστήρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση