ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών καθηγητές του ΤΕΠΑΚ

Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του επίκουρου καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους σχετικά με τις ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών της υπόθεσης για τις ατασθαλίες σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, στην οποίαν κατηγορούνται επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, βρίσκονται και καθηγητές του Πανεπιστημίου, ενώ ήδη χθες καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του επίκουρου καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους.
 
Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται από την Τρίτη στο όνομα του, απάντησαν σήμερα οι νομικοί σύμβουλοι του κ.Θεοχάρους, ενώ με ανακοίνωση της η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το πρόσωπο του.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κύρια κατηγορούμενη στην υπόθεση, Ροζίτα Παυλίδου, πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, σε νέα κατάθεση στους αστυνομικούς ανακριτές, εμπλέκει σε σκάνδαλα άλλους καθηγητές, μεταξύ αυτών και ο Επίκουρος Καθηγητής Αντώνης Θεοχάρους, ο οποίος ήταν ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας στην εκκρεμούσα ενώπιον του Κακουργιοδικείου υπόθεση.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ενώ οι εξετάσεις για άλλους καθηγητές συνεχίζονται, ολοκληρώθηκε ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά τον Αντώνη Θεοχάρους και από τα ευρήματα φαίνεται ότι έγιναν τρεις πληρωμές, μεταξύ 2013-2014, που ωστόσο ήταν εικονικές.
 
Εναντίον του υπόπτου, καταχωρήθηκε την Τρίτη υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίησης εσόδων και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις. Η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 7 Μαρτίου.
 
Σήμερα απάντησε στα δημοσιεύματα το δικηγορικό γραφείο του Επίκουρου Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, με σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι κανένας ισχυρισμός της Ροζίτας Παυλίδου εναντίον του κ.Θεοχάρους δεν αποδείχθηκε και πως «μετά από σωρεία καταθέσεων που λήφθηκαν από τις ανακριτικές αρχές, όλες οι αναφορές της αποδείχθηκαν αναληθείς και εκδικητικές».
 
«Κίνητρο είχαν να ενοχοποιήσουν τον κ. Θεοχάρους, ο οποίος αποκάλυψε» την υπόθεση, συμπληρώνει η ανακοίνωση.
 
Σε σχέση με την καταχώρηση της ποινικής υπόθεσης εναντίον του Αντώνη Θεοχάρους, οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως η εν λόγω ποινική υπόθεση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση «με τις ανυπόστατες καταγγελίες Παυλίδου», ενώ σημειώνουν πως ο πελάτης τους δεν έχει λάβει κανένα ποσό και δεν επωφελήθηκε με κανέναν τρόπο από την όποια πληρωμή σε οποιοδήποτε πρόσωπο.
 
Σημειώνουν δε ότι τα όσα γεγονότα περιέχονται στο κατηγορητήριο, είναι ο ίδιος που τα απεκάλυψε προς τις αστυνομικές αρχές, «στα πλαίσια της διαφανούς στάσης που διατηρούσε ανέκαθεν». 
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ανακοίνωση εξέδωσε και η Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, η οποία δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του Αντώνη Θεοχάρους.
 
«Ο Αντώνης συντέλεσε καταλυτικά στην αποκάλυψη του σκανδάλου με τα κτήρια στο ΤΕΠΑΚ και ήταν το πρόσωπο από το οποίο η διοίκηση του Πανεπιστημίου  ζήτησε όπως προβεί σε καταγγελία της υπόθεσης σε εξωτερικό ερευνώντα λειτουργό», αναφέρεται και προστίθεται «αυτή τη στιγμή ελέγχεται για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με τα υπό διερεύνηση ερευνητικά προγράμματα».
 
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Συντεχνίας Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ ο Επίκουρος Καθηγητής έχει εκτελέσει με απόλυτη επιτυχία μεγάλο αριθμό ερευνητικών έργου συνολικού προϋπολογισμού  5 εκατομμυρίων ευρώ και τα προγράμματα αυτά είναι και τα μόνα στο Πανεπιστήμιο που έχουν διερευνηθεί εξονυχιστικά και πολλαπλώς.
 
Η Συντεχνία δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο Επίκουρο Καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους και διαμηνύει πως θα σταθεί στο πλευρό του «γιατί γνωρίζουμε πόσα έχει προσφέρει στο Πανεπιστήμιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση