ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ταμασού

Θα συμμετάσχει στη θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως

ΚΥΠΕ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη επισκέπτεται τις επόμενες ημέρες μαζί με τη συνοδεία του και εβδομηκονταμελή όμιλο προσκυνητών ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, και το επίσημο Δελτίο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προΐσταται των Ακολουθιών κατά το διήμερο των εορτασμών και πρόκειται να χειροτονήσει την ημέρα της εορτής σε Διάκονο τον μοναχό Βαρθολομαίο από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Όπως αναφέρεται, η χειροτονία γίνεται κατόπιν ευλογίας του ίδιου του Πατριάρχη, αφού ο εν λόγω μοναχός έλαβε κατά την κουρά του το όνομα του μεγάλου Αποστόλου και προς τιμήν του Προκαθημένου του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίου.

Ο Μητροπολίτης Ησαίας δεν θα παραστεί την σημερινή συνάντηση της Ιεράς Συνόδου λόγω της μετάβασής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση