ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές οι Κύπριοι της Διασποράς

Θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους

ΚΥΠΕ

Οι Κύπριοι της Διασποράς ενώνουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και η Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας, θέλοντας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, αποφάσισαν όπως στηρίξουν αυτούς που έχουν πληγεί συνεπεία της πρωτοφανής αυτής πυρκαγιάς στην ορεινή περιοχή Λάρνακας και Λεμεσού.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση αυτή, η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει συντονίσει τις αρχικές εισφορές από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάς £5.000 από την Ομοσπονδία και άλλων Οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου του KOPA (Κυπριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο). Επιπλέον, το Ίδρυμα Christos Lazari προσφέρουν γενναιόδωρα £25.000 στις προσπάθειες ανακούφισης των πληγέντων.

«Είμαστε πολύ ευγνώμονες και περήφανοι για όλους τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό γιατί πάντοτε στις δύσκολες στιγμές δηλώνουν ένα μεγάλο παρόν. Τους ευχαριστούμε», είπε απευθυνόμενος προς τους Κύπριους της Διασποράς μας ανά την υφήλιο, ο Επίτροπος Προεδρίας.

«Εμείς οι Κύπριοι, γνωρίζουμε τι σημαίνει καταστροφή, προσφυγιά, ανθρώπινα θύματα και ανθρώπινος πόνος. Γι’ αυτό ολόψυχα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων και πληγέντων της πύρινης λαίλαπας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Ανδρέας Παπαευρυπίδης στηρίζοντας την προσπάθεια.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον κυπριακό λαό και τις κυπριακές αρχές, δηλώνοντας πρόθυμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια προκειμένου έμπρακτα να βοηθήσουμε στην κατά το δυνατό αποκατάσταση των ζημιών και να απαλύνουμε τον πόνο των αδερφών μας που έχουν πληγεί», ανέφερε ο Πρόεδρος ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον, εκφράζοντας τη βαθύτατη του θλίψη για τα γεγονότα, ανάφερε ότι «αποδίδουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά στο συντονισμό της τεράστιας αυτής προσπάθειας και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους νέους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές απόρροια της τραγωδίας αυτής».

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει δώσει οδηγίες για άνοιγμα λογαριασμού στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ώστε άτομα να κάνουν εισφορές προς στήριξη των πληγέντων, μετά την τραγική πυρκαγιά του Σαββατοκύριακου.

Τα στοιχεία του Τραπεζικού Λογαριασμού παρατίθενται πιο κάτω:

Δικαιούχος: Κυπριακή Δημοκρατία
Όνομα Λογαριασμού: Support to affected victims of the fire in mountains area of Larnaca and Limassol
ΌνομαΛογαριασμού (σεσυντομία): SUPP.AFF.VICTMS-FIRE-LCA-L/SOL
Τράπεζα: Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου
Αριθμός Λογαριασμού: 6001027
IBAN:CY42 0010 0001 0000 0000 0600 1027
Swift (BIC) Code: CBCYCY2N

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση