ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο πόδι η ΑΗΚ λόγω κακοκαιρίας - Επιδιορθώνει βλάβες από χθες

Οι συστάσεις προς τους πολίτες

ΚΥΠΕ

Συνεργεία της ΑΗΚ συνεχίζουν την Τρίτη να εργάζονται από χθες, για επιδιόρθωση βλαβών σε όλες τις επαρχίες, οι οποίες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν την Κύπρο. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, είπε ότι η Αρχή είχε να αντιμετωπίσει πάρα πολλές βλάβες, ενώ μεγάλη γραμμή στην περιοχή Αστρομερίτη-Περιστερώνας χτυπήθηκε από κεραυνό σε δύο διαφορετικά σημεία. Σε άλλη περίπτωση, στην Οδού, δέντρο έπεσε πάνω σε γραμμές με αποτέλεσμα να τις αποκόψει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Παπαδοπούλου είπε ότι στην Λάρνακα επιδιορθωθήκαν όλες οι βλάβες και τα συνεργεία ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους στις 3.00 τα ξημερώματα, ενώ υπήρχε και μια μικρή βλάβη στην περιοχή Ορόκλινης, στις 5.00 το πρωί, η οποία επιδιορθώθηκε. Σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά τον οδικό φωτισμό παραμένει το πρόβλημα σε τρία σημεία στη Λάρνακα, τα οποία θα επιδιορθωθούν.

Για την Λευκωσία είπε ότι χθες οι βλάβες ήταν πάρα πολλές. Μια μεγάλη γραμμή μέσης τάσης στην περιοχή Αστρομερίτη – Περιστερώνας χτυπήθηκε από κεραυνό σε δύο διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα η ίδια περιοχή να έχει δύο βλάβες, σημείωσε.

Για την Λεμεσό, η κα. Παπαδοπούλου είπε ότι υπήρχαν πολλές βλάβες, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία της ΑΗΚ εργάστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες για να τις επιδιορθώσουν. Αναφέρθηκε σε περιστατικό, στην περιοχή Οδού, όπου δέντρο έπεσε πάνω σε γραμμές με χαμηλή τάση, με αποτέλεσμα να τις αποκόψει.

Στην Πάφο, συνέχισε, συνεργεία εργάστηκαν μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα και επιδιόρθωσαν όλες τις βλάβες, ενώ επανήλθε παντού η ηλεκτροδότηση.

Η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε πως τα συνεργεία της ΑΗΚ μετέβαιναν από σπίτι σε σπίτι για να επιδιορθώσουν καμένες ασφάλειες και χαμηλής τάσης βλάβες, «άρα, έχει και χρόνο η μετάβαση του συνεργείου από το ένα υποστατικό στο άλλο υποστατικό».

Ερωτηθείσα αν η ΑΗΚ παραμένει σε ετοιμότητα, η κα. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι όλα τα συνεργεία της ΑΗΚ παραμένουν σε ετοιμότητα για οτιδήποτε προκύψει.

Είπε, παράλληλα, ότι η ΑΗΚ παρακαλεί τον κόσμο να ενημερώνει την Αρχή αν υπάρχουν κομμένα καλώδια λόγω πτώσης δέντρων ή κεραυνών και να δώσει πληροφορίες σε περίπτωση που δεν υπάρχει ηλεκτρισμός σε μια περιοχή ώστε τα συνεργεία να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα αντί να προβαίνουν σε τμηματικό έλεγχο της γραμμής.

Κάλεσε τον κόσμο να καλεί πάντα το 1800 σε περίπτωση βλαβών, για να μπορεί να ενημερωθεί έγκαιρα το συνεργείο και να ανταποκριθεί και να πάει να τους εξυπηρετήσε.

Απηύθυνε τέλος έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει να προσεγγίζει ή να αγγίζει καλώδια που μπορεί να κόπηκαν και να έπεσαν πάνω στο δρόμο ή πάνω στην γη, όπως και να αποφεύγει να αγγίζει πάσσαλο της ΑΗΚ, γιατί μπορεί να φέρουν ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που είναι «πάρα πολύ επικίνδυνο».

«Προτρέπουμε τον κόσμο όταν υπάρχουν κεραυνοί να αφαιρεί την αντένα από την πρίζα της τηλεόρασης και να σβήνει και την τηλεόρασή του. Επίσης, τα κομπιούτερ, γενικά τα PC, είναι ευαίσθητα, για αυτό είναι καλό να τα σβήνουμε από την πρίζα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση