ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στοκ 10.000 τεστ στα κατεχόμενα

5000 τα διαθέσιμα τεστ αυτήν την στιγμή

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Για την συνέχιση της προσπάθειας του εντοπισμού του νέου ιού που πλήττει μαζί με ολόκληρη την Κύπρο και το κατεχόμενο κομμάτι του νησιού, η «κυβέρνηση» επιστρατεύει επιπλέον 10.000 τεστ.

5000 τεστ είναι ένα ήδη διαθέσιμα και χρησιμοποιούνται. Άλλα 5000 αναμένονται από την Τουρκία.

Την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες ο «Πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μέχρι σήμερα στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ με βάση τις δυνατότητες της τ/κ πλευράς.

Οι δηλώσεις του Τατάρ

Ο κ. Τατάρ με έμμεσο τρόπο παραδέχθηκε ότι στο πεδίο των τεστ οι δυνατότητες της τ/κ πλευράς είναι περιορισμένες. Ο ίδιος επιχείρησε να συνδυάσει αυτήν την αλήθεια με την εντύπωση ότι το τελευταίο διάστημα τα μηνύματα από το μέτωπο της μάχης με τον κορωνοϊό είναι θετικά.

Ο κ. Τατάρ ακόμη ανακοίνωσε ότι περίπου 400 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου.

Απευθυνόμενος σε «βουλευτές», ο κ. Τατάρ ευχήθηκε ότι ο κορωνοϊός θα απομακρυνθεί από τα εδάφη της Κύπρου κατά τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, η κανονικότητα στην τ/κ οικονομία δεν πρόκειται να επιστρέψει προτού επαναλειτουργήσουν τα οδοφράγματα και τα αεροδρόμια.

Ο κ. Τατάρ έδωσε στην δημοσιότητα και αριθμούς που αφορούν τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από τα Κατεχόμενα από την αρχή της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον «Πρωθυπουργό», μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στα Κατεχόμενα 13.000 άτομα. Από το βόρειο κομμάτι της Κύπρου έχουν αποχωρήσει 45.000 άτομα.

Κλίμα προβληματισμού

Οι αριθμοί που έχει δώσει στην δημοσιότητα ο κ. Τατάρ έχουν προβληματίσει την τ/κ κοινή γνώμη.

Με βάση το γεγονός ότι προηγουμένως η ίδια η κυβέρνηση άφηνε να εννοηθεί ότι ο συνολικός πληθυσμός των κατεχομένων άγγιζε το μισό εκατομμύριο, σοβαρός προβληματισμός δημιουργείται σχετικά με τα νέα 10.000 τεστ. Σύμφωνα με πολλούς τ/κ αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανοποιητικός.

Επίσης, προβληματισμός υπάρχει και ως προς τις 13.000 αφίξεις στα Κατεχόμενα εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση