ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στοπ από «Κ» στις ειδήσεις που αφορούν αυτοκτονίες ανηλίκων

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του ενδεχομένου της ενίσχυσης των μιμητικών συμπεριφορών ανάμεσα σε ανήλικα άτομα

Newsroom K

Η εφημερίδα «Η Καθημερινή», αντιλαμβανόμενη το σοβαρό θέμα που προκύπτει από την μετάδοση ειδήσεων και ρεπορτάζ που αφορούν σε περιστατικά αυτοχειρίας εκ μέρους ανηλίκων, δεν θα προβεί ξανά σε ανάλογα δημοσιεύματα.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του ενδεχομένου της ενίσχυσης των μιμητικών συμπεριφορών ανάμεσα σε ανήλικα άτομα, γεγονός το οποίο ενισχύουν επιστημονικές θέσεις.

Ο Γιώργος Πογιατζής, Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος και μέλος του Παγκυπρίου Σύλλογος Ψυχολόγων, μιλώντας στην «Κ», εξέφρασε την στήριξή στην πιο πάνω απόφαση, καθώς θεωρείται ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά την κοινωνική υποχρέωση των ΜΜΕ προς τους πολίτες.

Σε σχέση με τις μιμητικές συμπεριφορές, ανέφερε ότι είναι γνωστό πως όταν προκύπτουν δημοσιεύσεις οι οποίες αφορούν σε περιστατικά αυτοχειρίας και, ειδικότερα, όταν αυτό περιλαμβάνεται στον τίτλο μιας τέτοιας δημοσίευσης ή αφορούν δημόσια και διάσημα άτομα, ερευνητικά, γνωρίζουμε ότι υπάρχει αυξητική τάση.

Οι γενικές οδηγίες από τις επίσημες οργανώσεις Ψυχολόγων στον δυτικό κόσμο, πρόσθεσε, είναι ίδιες με αυτές του Παγκυπρίου Συλλόγου. Καλό είναι να αποφεύγονται σχετικές δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να εκληφθεί ως απενοχοποίηση της πράξης ή ως εναλλακτική λύση σε προβληματικές καταστάσεις, τόνισε, καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο  και την Εθνική Ασφάλεια

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ιδρύει Ινστιτούτο για τη Δημόσια Ασφάλεια, την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και την Εθνική Ασφάλεια

Το Ινστιτούτο προσφέρει διαθεματική επαγγελματική κατάρτιση σε σχετικούς τομείς, υπό το πρίσμα της «Συγκλίνουσας Ασφάλειας» ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X