ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σχέδιο δολοφονίας του Ντίνου Έλληνα με κάλαντα και Άγ. Βασίληδες

Φαντασία φαίνεται να είχαν τα αδέλφια - Δοκίμασαν το όπλο

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες φαίνεται πως σχεδίαζαν να επισκεφθούν το σπίτι του προέδρου της Σχολικής Εφορίας Λεμεσού, Ντίνου Έλληνα, για να του τραγουδήσουν και στη συνέχεια να τον… βγάλουν από τη μέση, οι επίδοξοι δολοφόνοι του. Το σχέδιο - το οποίο, ωστόσο, ναυάγησε μετά τη σύλληψή τους - θα τίθετο σε εφαρμογή την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι Αρχές που πληροφορήθηκαν τα πάντα για τα εγκληματικά σχέδια των δύο αδελφών μέσω συγκεκριμένου πληροφοριοδότη που φαίνεται να γνώριζε λεπτομέρειες για την υπόθεση, κατάφερε να αποτρέψει τη δολοφονία, φορώντας χειροπέδες σε αυτούς αλλά και σε ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 26 ετών, από το Πακιστάν, που φέρεται να ήταν αυτός που μετά από παραγγελία, προμήθευσε τα όπλα για την εκτέλεση. Ο πληροφοριοδότης, εργαζόταν στην εργοληπτική εταιρεία του 25χρονου και του 26χρονου.

Ο πληροφοριοδότης των Αρχών, φαίνεται να έδωσε πολλές λεπτομέρειες για την υπόθεση, μέχρι και ότι τα δύο αδέλφια, όταν παρέλαβαν το πρώτο όπλο που παρήγγειλαν, προέβησαν σε δοκιμαστική βολή στη περιοχή Αγίου Αθανασίου.

Ανακρινόμενα τα δύο αδέλφια πάντως, δεν παραδέχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθησαν, ενώ ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τον Ντίνο Έλληνα. Όπως είπαν, το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η πληρωμή ποσού 15.000 ευρώ από τη Σχολική Εφορεία η οποία όμως επρόκειτο να διευθετηθεί. Καταθέτοντας για την υπόθεση και ο κος. Έλληνας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ίδια πράγματα, δηλαδή ότι δεν είχε κάποια οικονομική διαφορά με κανέναν και ότι ήδη είχε δρομολογηθεί η πληρωμή του από την Εφορεία.

Επίσης και οι δύο πλευρές ανέφεραν πως η εταιρεία των υπόπτων ασχολήθηκε με συντήρηση σχολικών κτηρίων με τον κο. Έλληνα να τους επισημαίνει κάποιες κακοτεχνίες που έγιναν κατά τη συντήρηση με αυτές να διορθώνονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εναντίον των δύο αδελφών, που θυμίζουμε ότι είναι ιδιοκτήτες εργοληπτικής εταιρείας, διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνο, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου και εκρηκτικών υλών.

Τα δύο αδέλφια τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση, ενώ και ο 26χρονος προμηθευτής όπλων τέθηκε υπό κράτηση για περίοδο τεσσάρων ημερών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση