ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:35
 

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ΟΚΥπΥ πέραν των 400 χιλ. ευρώ

Υπερψηφίστηκε στην Βουλή και αφορά πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ για δαπάνη €425.206 που αφορά στην πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού για θέσεις γραφέων και για θέσεις λειτουργών λογιστηρίου.

Με βάση τα στοιχεία που κατέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ σε συνεδρία του, ημερομηνίας 16 Μαΐου 2019, έκρινε σκόπιμη την υποβολή αιτήματος για την πλήρωση είκοσι πέντε επιπρόσθετων θέσεων γραφέων, λόγω της έναρξης της πρώτης φάσης του γενικού συστήματος υγείας (ΓεΣΥ) και της ανάγκης ενίσχυσης των υγειονομικών κέντρων και των νοσηλευτηρίων με υποστηρικτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Υγείας, στα στοιχεία επισημαίνεται πως εκκρεμούν προς πλήρωση είκοσι μία θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού γενικών βοηθών και πως οι προτεινόμενες είκοσι πέντε νέες θέσεις θα καλύψουν επί το πλείστον τις ανάγκες αυτές.

Περαιτέρω, αναφέρεται ότι με την απόφαση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥΠΥ έκρινε σκόπιμη την υποβολή αιτήματος για την πλήρωση οκτώ θέσεων λειτουργών λογιστηρίου, ώστε κάθε νοσηλευτήριο να στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό με γνώσεις στη λογιστική για τη διεκπεραίωση όλων των λογιστικών διεργασιών.

Σημειώνεται ότι τα λογιστήρια των δημόσιων νοσηλευτηρίων σήμερα στελεχώνονται με γραμματειακό προσωπικό.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, από το σύνολο των συμπληρωματικών πιστώσεων, €373.479 θα κατανεμηθούν για μισθούς υπαλλήλων σε τριάντα τρεις νέες θέσεις, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του ΟΚΥπΥ και των νοσηλευτηρίων (είκοσι πέντε γραφείς) και οκτώ λειτουργοί λογιστηρίου.

Ποσό ύψους €51.727 θα κατανεμηθεί για τις συνεισφορές εργοδότη στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, στο Ταμείο Τερματισμού Απασχόλησης και στο ΓεΣΥ σε σχέση με τις 33 νέες θέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Αβέρωφ σε Άντρο: Δεν βρήκε μια καλή κουβέντα για τον τόπο του

«Όταν μιλούν οι απόφοιτοι της σχολής …Γκαίμπελς να έχετε και τα δυο αφτιά ανοικτά, …για να μπαίνουν οι ...»
Ai Em  |  10:23

Λακκοτρύπης: Προχωρά κανονικά η ανάπτυξη του Αφροδίτη

«Παίξε σωστό παιγνίδι υπουργέ .....»
ΑΚΑ  |  09:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X