ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύνδεσμος Αστυνομίας: Εγκληματικές ενέργειες εντός των φυλακών

Οικτρή και χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του τόπου

ΚΥΠΕ

Απάντηση την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Φυλακών σε σχέση με έρευνα που επιχειρήθηκε να διεξαχθεί στις Κεντρικές Φυλακές στις 4/8/2021 δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), υποστηρίζοντας ότι είναι «ατυχής και ανυπόστατη».

Στη δική του ανακοίνωση ο ΣΑΚ «επιθυμεί να διασαφηνίσει ότι τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα «υπολείπονται δυστυχώς στο να μπορούν να αποτυπώσουν την οικτρή και χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα του τόπου».

«Δεν μπορεί να οργανώνονται εγκληματικές ενέργειες εντός των φυλακών και να σφυρίζουμε αδιάφορα» αναφέρει ο ΣΑΚ και παραθέτει σειρά από γεγονότα.

Σύμφωνα με τον ΣΑΚ «στις 21:40, 13 μέλη της Αστυνομίας της ΑΔΕ Λεμεσού και Λευκωσίας αφίχθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές για εκτέλεση εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού καθότι υπήρχε μαρτυρία ότι σε συγκεκριμένη πτέρυγα των φυλακών κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών».

Με την άφιξη των μελών της Αστυνομίας, όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, «υπήρξε καθυστέρηση στη είσοδο εντός των φυλακών και παρά το ότι επιδείχθηκε στο Φρούραρχο το ένταλμα έρευνας, αυτός επέμενε να του παραχωρηθεί φωτοαντίγραφο του εντάλματος παρά τις πρόνοιες της νομοθεσίας, που στη βάση της οποίας η Αστυνομία δεν έχει τέτοια υποχρέωση».

Τελικά, δόθηκε αντίγραφο του εντάλματος στον Φρούραρχο και τα μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν στις Κεντρικές Φυλακές.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο ΣΑΚ, «με την είσοδο των μελών μας στην πτέρυγα έγινε αντιληπτό ότι επτά περίπου κρατούμενοι ήταν εκτός κελιών και ανέμεναν τους Αστυνομικούς με επιθετικά όπλα (ξύλα με αιχμηρές μύτες και μεταλλικά πιρούνια)».

Επίσης, «κρατούμενοι που ήταν εντός των κελιών έριχναν μεταλλικά αντικείμενα προς τους Αστυνομικούς και όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί οι 7 ήταν εκτός κελιών ο δεσμοφύλακας ανάφερε ότι αυτό έγινε για λόγους προσωπικών τους αναγκών».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΑΚ, «από πλευράς φυλακών δεν υπήρξε καμία αντίδραση και τα μέλη της Αστυνομίας αποχώρησαν και ζήτησαν εκ νέου από τον Φρούραρχο να τοποθετηθούν όλοι οι κρατούμενοι στα κελιά τους για να επιχειρηθεί εκ νέου η έρευνα» κάτι το οποίο έγινε, ωστόσο, «για ανεξήγητο λόγο ο υπεύθυνος φρουράς ανάφερε στην Αστυνομία ότι δεν τους εγγυάται την ασφάλεια τους γιατί δεν γνώριζαν «τι έχουν εντός των κρατητηρίων οι κρατούμενοι».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, «ο ΣΑΚ απαιτεί όπως δοθεί στην δημοσιότητα το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που υπάρχει στην πτέρυγα και έχει καταγραφεί το συμβάν» καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης «όπως παρέμβουν άμεσα με στόχο την πλήρη διερεύνηση των όσων απαράδεκτων προαναφέρονται, τα οποία στοιχειοθετούν την διάπραξη σωρείας ποινικών αδικημάτων και διακηρύττει ότι θα παραμείνει σθεναρά και έμπρακτα στο πλευρό των μελών του», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση