ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Συνέλαβαν» τον συνεργάτη του Αζέρου

Φέρεται να είναι το άτομο που προμήθευσε το πιστόλι

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Tural Aliyev, ο οποίος προμήθευσε το πιστόλι με σιγαστήρα στον Αζέρο εκτελεστή Orkhan Ashadov συνελήφθη στο Τρίκωμο το προηγούμενο βράδυ σε «αστυνομική» επιχείρηση σύμφωνα με τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα. Αυτήν την πληροφορία μεταδίδει η «Κίμπρις Ποστασί», η οποία στο σχετικό δημοσίευμα της αναφέρει επίσης ότι, ο κατηγορούμενος αρχικά σχεδίαζε να σκοτώσει πέντε Ισραηλινούς υπηκόους τον Σεπτέμβριο του 2021. Ένας από αυτούς ήταν ο Teddy Sagi, ιδιοκτήτης της εταιρείας λογισμικού τυχερών παιχνιδιών Playtech και Camden Market στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα, ο Tural Aliyev «διερευνάται από την αστυνομία για την απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου». Η έρευνα ξεκίνησε μετά την ενημέρωση της τ/κ πλευράς μέσω του Γραφείου Ανταλλαγής Πληροφοριών. Η «σύλληψη» έγινε ύστερα από «αστυνομική» επιχείρηση στην περιοχή όπου διέμενε ο ύποπτος. Στην συνέχεια, ο Aliyev «οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστή στο Δικαστήριο Ατυχημάτων Αμμοχώστου με την κατηγορία της μυστικής συνεργασίας για τη διάπραξη σοβαρού εγκλήματος».

Οι λεπτομέρειες

Σύμφωνα με την «Κίμπρις Ποστασί» η έρευνα σε ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Ashadov πριν από τη «σύλληψη» του Aliyev έφερε στο προσκήνιο ένα κινητό τηλέφωνο που πιστεύεται ότι ανήκε στον πρώτο, ενώ μετά τη σύλληψη του Aliyev, οι «αστυνομικές ομάδες της Αμμοχώστου και του Τρίκωμου» πραγματοποίησαν επιχειρήσεις και έρευνες σε ορισμένες κατοικίες στο λιμάνι της Αμμοχώστου και στην περιοχή του Λιμανιού του Τρικώμου και σε χωριό που συνδέεται με την προβλήτα.

Το δικαστήριο διέταξε την «κράτηση» του Orkhan Ashadov, ο οποίος συνελήφθη στις ελεύθερες περιοχές και του Tural Aliyev, για δυο ημέρες για σκοπούς έρευνας.

Ο Halil Metin, ο «αστυνομικός» που διερευνά το περιστατικό, δήλωσε στο «δικαστήριο» ότι ο Orkhan Ashadov συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Κύπρο με την κατηγορία της «απόπειρας δολοφονίας».

Μετά από διαπραγματεύσεις μέσω του Γραφείου Ανταλλαγής Πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι ο Orkhan Ashadov είχε προηγουμένως διαμείνει στο ξενοδοχείο «Enkaya» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η «αστυνομία» ερεύνησε το δωμάτιο 213 του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Κατά την έρευνα εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο στην συνέχεια εξετάστηκε. Η εξέτασε έδειξε ότι ο Orkhan Ashadov επικοινώνησε με τον Tural Aliyev το διάστημα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, για προμήθεια πιστολιού με σιγαστήρα. Έτσι διαπιστώθηκε ότι οι δυο ύποπτοι σύναψαν «μυστική συμμαχία για διάπραξη σοβαρού εγκλήματος». Και στην συνέχεια, στις 16 Νοεμβρίου 2021, ο ύποπτος Tural Aliyev συνελήφθη στο Τρίκωμο. Ο ύποπτος κατέθεσε οικειοθελώς και αποδέχθηκε την παροχή όπλου έναντι χρηματικής αμοιβής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση