ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνελήφθη 47χρονος για βίντεο με βασανισμό αλεπούς

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, δύο κινητά τηλέφωνα, για να τύχουν περαιτέρω εξετάσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στη σύλληψη ενός προσώπου, ηλικίας 47 χρόνων, προχώρησες χθες η Αστυνομία σχετικά με βίντεο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταγγέλθηκε ότι παρουσίαζε βασανισμό αλεπούς. Τα υπό διερεύνηση αδικήματα αφορούν στον Νόμο για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε το πρωί της Κυριακής, μετά τον εντοπισμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο, βίντεο στο οποίο πρόσωπο φαινόταν να κρατεί σε αιχμαλωσία μέσα σε μεταλλικό κλουβί, μία αλεπού, που συγκαταλέγεται στα είδη άγριας πανίδας. Εντοπίστηκε επίσης άλλο ένα βίντεο, όπου φαινόταν ένας λαγός, πιθανόν τραυματισμένος, σε κουζίνα σπιτιού, όπου το πρόσωπο που βιντεογραφούσε, φαινόταν να αφήνει κυνηγετικό σκύλο, να περιεργάζεται τον τραυματισμένο λαγό.

Με τη συνδρομή του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 47χρονου προσώπου που ανάρτησε τα δύο βίντεο στο διαδίκτυο και εναντίον του εκδόθηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψης και έρευνας της κατοικίας του.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πέρα Χωρίου Νήσου, μαζί με μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, εντόπισαν στη συνέχεια τον 47χρονο στην οικία του και προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, δύο κινητά τηλέφωνα, για να τύχουν περαιτέρω εξετάσεων.

Ο 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, με τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου Νήσου να συνεχίζει τις εξετάσεις.

Υπ. Θήρας: Προώθηση τροποποίησης νόμου για ποινικοποίηση αναρτήσεων βασανισμού ζώων

Στις ενέργειες στις οποίες προέβηκε σε σχέση με περιστατικό βασανισμού μικρής αλεπούς, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει ήδη προωθήσει τροποποίηση της νομοθεσίας βάσει της οποίας θα ποινικοποιείται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που παρουσιάζουν βασανισμό ζώων ή προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου, στη Βουλή, η οποία αν δεν προέκυπτε η διακοπή εργασιών της Βουλής λόγω της πανδημίας θα είχε ψηφιστεί και σήμερα θα εφαρμοζόταν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «χθες, Κυριακή, 17 Μαḯου 2020, γύρω στις 08:30 ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας μας και τον ενημέρωσε ότι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε ανάρτηση συγκεκριμένου προσώπου, με βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν μία μικρή αλεπού να κατακρατείται παράνομα και να βασανίζεται από άγνωστο πρόσωπο. Στην ίδια ανάρτηση αναγραφόταν η λέξη “Πωλείται”».

Ο Υπουργός Γεωργίας, αναφέρεται, «ζήτησε όπως γίνουν όλα τα απαραίτητα που προβλέπει η νομοθεσία, ώστε να παραληφθεί η αλεπού και παράλληλα ζήτησε όπως ετοιμαστεί χώρος, στο Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας, που θα φιλοξενήσει την μικρή αλεπού».

Από την πλευρά του, προστίθεται, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ζήτησε από τον Υπουργό όπως μη προβεί σε άλλες ενέργειες, ώστε η Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αστυνομία να εκτελέσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με μυστικότητα.

«Μετά από αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες εκδόθηκαν ένταλμα σύλληψης και έρευνας της οικίας και των υποστατικών του προσώπου που προέβη στη σχετική ανάρτηση», αναφέρεται.

Η έρευνα εκτελέστηκε από μέλη της Υπηρεσίας μας και της Αστυνομίας και το πρόσωπο που έκανε την ανάρτηση συνελήφθη, παρέμεινε υπό κράτηση χθες, και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται, «θα εξεταστούν όλα τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, ενώ μέσω διαδικτυακών εξετάσεων θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστεί και το πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο να κατέχει και να βασανίζει την αλεπού».

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενημερώνει η Υπηρεσία Θήρας, «έχει απασχολήσει την Υπηρεσία αρκετές φορές στο παρελθόν και έχει καταγγελθεί τόσο για υποθέσεις λαθροθηρίας, όσο και για αναρτήσεις του στις οποίες παρουσιάζονταν βασανισμοί ζώων».

Σημειώνεται ότι μετά από όλες τις παλαιότερες αναρτήσεις του πιο πάνω προσώπου με παρόμοιο περιεχόμενο, διεξαγόταν έρευνα στην οικία και τα υποστατικά του.

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις, η Υπηρεσία έχει ήδη προωθήσει τροποποίηση της νομοθεσίας βάσει της οποίας θα ποινικοποιείται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο που παρουσιάζουν βασανισμό ζώων ή προσβάλλουν το άθλημα του κυνηγίου.

Η εν λόγω νομοθεσία βρίσκεται υπό συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και αν δεν προέκυπτε η διακοπή εργασιών της Βουλής λόγω της πανδημίας, θα είχε ψηφιστεί και σήμερα θα εφαρμοζόταν, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία κατά τη χθεσινή μέρα, πέραν της εμπλοκής της στην πιο πάνω υπόθεση, της συμμετοχής της στην κατάσβεση πυρκαγιών που προέκυψαν και τη συμβολή της στους ελέγχους για εφαρμογή των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, ανταποκρίθηκε και σε δεκάδες κλήσεις παραλαβής νεαρών πτηνών που έπεσαν από τις φωλιές τους λόγω των ανέμων και των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, τα οποία παραλήφθηκαν και σήμερα φιλοξενούνται Κέντρο Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας της Υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση