ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Ένωση Κατεχομένων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας

Θα διοργανώσουν εκδηλώσεις με σκοπό την κινητοποίηση και ενεργητικότερη εμπλοκή των νέων, έτσι ώστε για να παραμείνει άσβηστη η φλόγα της ελπίδας για επιστροφή

Δελτίο Τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Frederick με την Ένωση Κατεχομένων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας (ΕΚΚΕΛ). Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick το Μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και εκ μέρους της Ένωση Κατεχομένων Κοινοτήτων ο Πρόεδρός του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Ελευθέριος Αντωνίου.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου ο Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα στηρίξει το έργο της Ένωσης για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, προβολή των προσφυγικών θεμάτων και εμπλοκή των νέων σε αυτά. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Ένωση Κατεχομένων Κοινοτήτων θα διοργανώσουν εκδηλώσεις με σκοπό την κινητοποίηση και ενεργητικότερη εμπλοκή των νέων, έτσι ώστε για να παραμείνει άσβηστη η φλόγα της ελπίδας για επιστροφή».

Ο Δρ. Ελευθέριος Αντωνίου, τόνισε την ανάγκη να έρθουν οι νέοι πιο κοντά, να πάρουν τα απαραίτητα ερεθίσματα αλλά και τις γνώσεις για τον τόπο καταγωγής της μητέρας και του πατέρα τους και σιγά σιγά να αναλάβουν οι ίδιοι το έργο της Ένωσης. Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Frederick που γίνεται αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο της Ένωσης για διατήρηση του κοινοτικού ιστού και εμπλοκή των νέων στην προσπάθεια διατήρησης της κοινότητας ενωμένης.

Πιο συγκεκριμένα, το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ άλλων, προνοεί:
• Τη συνεργασία σε ερευνητικό επίπεδο, με την αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων της ΕΚΚΕΛ για ερευνητικούς ιστορικούς, σκοπούς του Πανεπιστημίου Frederick, αλλά και με στόχο την υποβολή νέων ερευνητικών προτάσεων για την ανάδειξη και προβολή των κατεχομένων κοινοτήτων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε συνθήκες προσφυγιάς.
• Τη συνεργασία για τον σχεδιασμό σειράς διαλέξεων σε θεματολογία που ενδιαφέρει τόσο το Πανεπιστήμιο Frederick όσο και την ΕΚΚΕΛ.
• Την από κοινού ή και με τρίτους διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων.
• Την προσφορά από το Πανεπιστήμιο Frederick ολικών ή μερικών υποτροφιών σε διάφορες γνωστικές θεματικές σε άριστους νεοεισερχόμενους φοιτητές κάθε κατεχόμενης κοινότητας από τις 39 της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Στη συνάντηση από πλευράς Πανεπιστημίου Frederick συμμετείχε επίσης η κ. Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και από πλευράς της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας ο κ. Γιώργος Αντωνίου (Αντιπρόεδρος και Κοινοτάρχης Βώνης), ο κ. Ανδρέας Μιχαήλ (Γραμματέας και Κοινοτάρχης Φιλιάς) και ο κ. Νίκος Κωνσταντίνου (Μέλος και Κοινοτάρχης Κατωκοπιάς).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X