ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνέχιση βρετανικής στήριξης προς τη ΔΕΑ υπόσχεται το Foreign Office

H Τερέζα Βίλιερς είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της ΔΕΑ από τη βρετανική πλευρά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης προς την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) θα συνεχιστεί, δίνει με επιστολή του προς τη Βρετανίδα βουλευτή Τερέζα Βίλιερς ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Άλαν Ντάνκαν.

Η Συντηρητική βουλευτής βορείου Λονδίνου είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της ΔΕΑ από τη βρετανική πλευρά.

Η επιστολή εκείνη, στα τέλη Μαρτίου, είχε ακολουθήσει την επίσκεψη στο Λονδίνο των μελών της ΔΕΑ, με τα οποία είχε συναντηθεί η κ. Βίλιερς.

Αναλαμβάνοντας να απαντήσει, ο σερ Άλαν σημειώνει αρχικά ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά τη «σημαντική δουλειά» που επιτελεί η ΔΕΑ ως προς την ταυτοποίηση των αγνοουμένων. 

Όπως προσθέτει, με τον τρόπο αυτό προσφέρεται κάποιου είδους ολοκλήρωση στα δεινά που υποφέρουν τόσες κυπριακές οικογένειες.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη χρηματοδότηση της ΔΕΑ ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης επισημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει πάνω από 300.000 ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια, επιπροσθέτως της συνεισφοράς του στην Επιτροπή μέσω της ΕΕ, η οποία καλύπτει περισσότερο από το 80% του συνολικού προϋπολογισμού της ΔΕΑ.

Ο σερ Άλαν σημειώνει επίσης ότι το Λονδίνο παρέχει εγκαταστάσεις στην Επιτροπή στην ουσία χωρίς ενοίκιο, καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες. Αναφέρεται στην πρόσφατη αποστολή κλιμακίου της αστυνομικής διεύθυνσης του Merseyside που εκπαίδευσε προσωπικό της ΔΕΑ σε ερευνητικές τεχνικές.

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης διαβεβαιώνει την Τερέζα Βίλιερς ότι αυτοί οι τρόποι υποστήριξης της ΔΕΑ θα συνεχιστούν.

Δηλώνει επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση «θα καλωσόριζε» αιτήματα από τη ΔΕΑ για περαιτέρω χρηματοδότηση, τα οποία θα αποτιμούσε με βάση καθορισμένα κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X