ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:40
 

Συνέχιση βρετανικής στήριξης προς τη ΔΕΑ υπόσχεται το Foreign Office

H Τερέζα Βίλιερς είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της ΔΕΑ από τη βρετανική πλευρά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διαβεβαίωση ότι η στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης προς την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) θα συνεχιστεί, δίνει με επιστολή του προς τη Βρετανίδα βουλευτή Τερέζα Βίλιερς ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Άλαν Ντάνκαν.

Η Συντηρητική βουλευτής βορείου Λονδίνου είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της ΔΕΑ από τη βρετανική πλευρά.

Η επιστολή εκείνη, στα τέλη Μαρτίου, είχε ακολουθήσει την επίσκεψη στο Λονδίνο των μελών της ΔΕΑ, με τα οποία είχε συναντηθεί η κ. Βίλιερς.

Αναλαμβάνοντας να απαντήσει, ο σερ Άλαν σημειώνει αρχικά ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά τη «σημαντική δουλειά» που επιτελεί η ΔΕΑ ως προς την ταυτοποίηση των αγνοουμένων. 

Όπως προσθέτει, με τον τρόπο αυτό προσφέρεται κάποιου είδους ολοκλήρωση στα δεινά που υποφέρουν τόσες κυπριακές οικογένειες.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη χρηματοδότηση της ΔΕΑ ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης επισημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει πάνω από 300.000 ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια, επιπροσθέτως της συνεισφοράς του στην Επιτροπή μέσω της ΕΕ, η οποία καλύπτει περισσότερο από το 80% του συνολικού προϋπολογισμού της ΔΕΑ.

Ο σερ Άλαν σημειώνει επίσης ότι το Λονδίνο παρέχει εγκαταστάσεις στην Επιτροπή στην ουσία χωρίς ενοίκιο, καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες. Αναφέρεται στην πρόσφατη αποστολή κλιμακίου της αστυνομικής διεύθυνσης του Merseyside που εκπαίδευσε προσωπικό της ΔΕΑ σε ερευνητικές τεχνικές.

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης διαβεβαιώνει την Τερέζα Βίλιερς ότι αυτοί οι τρόποι υποστήριξης της ΔΕΑ θα συνεχιστούν.

Δηλώνει επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση «θα καλωσόριζε» αιτήματα από τη ΔΕΑ για περαιτέρω χρηματοδότηση, τα οποία θα αποτιμούσε με βάση καθορισμένα κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις διεθνείς συμμαχίες 

«Η εμμονή της Καθημερινής να παρουσιάζει συνεχώς "επιτυχίες" της εξωτερικής μας πολιτικής είναι σχεδόν ...»
Rikkos  |  13:05

#PoliticsBlog Δύσκολοι καιροί για κόμματα και πρίγκιπες

«Δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπολίτευση αφού βάζουν διαγωνισμό ηλιθιότητας μεταξύ τους....»
Αρμαγεδών  |  12:27

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι ...»
Claudia Klein  |  16:31

#PoliticsBlog Οι παραιτήσεις στο ΔΗΚΟ, οι καθαρές συνειδήσεις και ο Παμπορίδης

«Να μη ξεχνούμε και την μείωση θητείας σε 13 μήνες....»
Αρμαγεδών  |  12:32

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και στο εσωτερικό σχετικά θερμός, ενώ στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη

Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και στο εσωτερικό σχετικά θερμός, ενώ στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να παρατηρείται ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X