ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζει να επιτηρεί εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας η Αστυνομία

Θα γίνονται έλεγχοι σε ό,τι αφορά το μέτρο απαγόρευσης συνάθροισης σε διάφορους χώρους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία συνεχίζει να επιτηρεί την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας που θα βρίσκονται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου είπε το έργο της Αστυνομίας συνδράμουν πλέον και οι υγειονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα του ελέγχου των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόζονται στις διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και όσων επαναλειτούργησαν χθες.

Από χθες επαναλειτούργησαν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις εστίασης μόνο για εξωτερικούς χώρους, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι από τους ελέγχους της Αστυνομίας το τελευταίο 12ωρο για την τήρηση των μέτρων δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Να σημειωθεί ότι από αύριο ανοίγουν οι παραλίες και θα επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής συμπεριφοράς του Υπουργείου Υγείας. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες. Επαναλειτουργούν, επίσης, από αύριο και τα πρακτορεία στοιχημάτων.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία θα προβαίνει σε ελέγχους και σε ό,τι αφορά το μέτρο απαγόρευσης συνάθροισης σε διάφορους χώρους όπως παραλίες, πάρκα, παιχνιδότοπους σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, μαρίνες κ.λπ, πέραν των δέκα ατόμων.

Η αστυνομία, είπε, θα προβαίνει σε παραινέσεις και οι προτροπές προς τους πολίτες, εκεί και όπου παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών, και στις περιπτώσεις που δεν εισακούονται τότε θα προχωρεί σε καταγγελίες, επαναλαμβάνοντας ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός. «Προτεραιότητα μας είναι η δημόσια ασφάλεια και υγεία», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Από την 1η Ιουνίου, θα επαναλειτουργήσουν οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι, ενώ τα λιμάνια θα τεθούν σε σε πλήρη λειτουργία, με εξαίρεση την αποβίβαση επιβατών από κρουαζιερόπλοια. Η επαναλειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων θα γίνεται βάσει κατευθυντήριων γραμμών ή πρωτοκόλλων.

Χθες επέστρεψαν πίσω στα θρανία τους οι μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ κλειστά παραμένουν νηπιαγωγεία και βρεφοκομικοί σταθμοί. Από τις 11 Μαΐου έχουν επιστρέψει πίσω στα θρανία οι τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, ενώ οι μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα επιστρέψουν στις σχολικές τους μονάδες.

Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να λάβει σήμερα αποφάσεις τόσο για το σχέδιο δράσης επαναλειτουργίας των αεροδρομίων όσο και για την επαναδραστηριοποίηση των ξενοδοχείων.

Η τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 9 Ιουνίου και να διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου και η τέταρτη και τελευταία φάση στις 14 Ιουλίου χωρίς να προσδιορίζεται χρονικά η λήξη της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση