ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζεται η απεργία των δεσμοφυλάκων - Πάνε την Τρίτη έξω από το ΥΠΟΙΚ

Ο κ. Μαλτέζος είπε οι δεσμοφύλακες δεν είναι το ίδιο όπως οι υπόλοιπο δημόσιοι υπάλληλοι και αναφέρθηκε στα δύο αιτήματα τους

ΚΥΠΕ

Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για επ΄αόριστον απεργία των δεσμοφυλάκων υλοποιούν από σήμερα τα 141 μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα.

Οι δεσμοφύλακες, ξεκίνησαν την απεργία, πραγματοποιώντας εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ αύριο προγραμματίζεται διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της «Ισότητας» Γιώργος Μαλτέζος είπε πως οι δεσμοφύλακες της Συντεχνίας υλοποιούν από σήμερα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης καθώς έχουν, όπως σημείωσε, ευθύνη απέναντι στις οικογένειες τους.

Ο κ. Μαλτέζος είπε οι δεσμοφύλακες δεν είναι το ίδιο όπως οι υπόλοιπο δημόσιοι υπάλληλοι και αναφέρθηκε στα δύο αιτήματα τους.

Όπως είπε, το πρώτο αίτημα αφορά τη μη αναβάθμιση της μισθοδοτικής κλίμακας των Δεσμοφυλάκων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των κλιμάκων των Αστυνομικών, όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο.

Το δεύτερο αίτημα αφορά την καταβολή ειδικού επιδόματος στους Δεσμοφύλακες, αίτημα το οποίο έχει απορριφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η συνέχεια των μέτρων της Συντεχνίας θα δοθεί αύριο στις 7:30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με τον Πρόεδρο του Κλάδου κ. Μαλτέζο να καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικά το παρών τους.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση, η απόφαση του Κλάδου, οποία λήφθηκε την περασμένη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, είναι για επ΄αόριστο απεργία μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων. Απόψε, πρόσθεσε, αναμένεται και η απόφαση του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της ΠΑΣΥΔΥ για το κατά πόσον θα προχωρήσει και αυτή σε επ΄αόριστο απεργία μαζί με την «Ισότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση