ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες εργαζομένων στο λιανεμπόριο

Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διεξαγωγή της δειγματοληψίας στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρώτης φάσης της στρατηγικής, για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία σημείωσε ότι από αύριο ξεκινούν οι δειγματοληψίες και για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια.

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, η διεξαγωγή της δειγματοληψίας στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου άρχισε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου, για να προσθέσει ότι οι 14.000 από τις 20.000 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και οι 6.000 εξετάσεις στους εργαζόμενους σε εργοτάξια.

Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα αφορά τους εργαζόμενους, οι οποίοι απασχολούνται σε θέσεις, που έχουν άμεση επαφή με την εξυπηρέτηση κοινού, όπως είναι οι πωλητές και οι ταμίες, ενώ ανέφερε πως από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ποτών και τροφίμων.

Αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνεται η εξέταση, η κ. Κυριάκου είπε ότι σε επιχειρήσεις μέχρι 3 υπαλλήλους, θα εξετάζεται 1 άτομο ανά υποστατικό, σε επιχειρήσεις μέχρι 10 υπαλλήλους, θα εξετάζονται 3 άτομα ανά υποστατικό, σε επιχειρήσεις πέραν των 10 και λιγότερων από 30 υπαλλήλων, θα εξετάζονται 6 άτομα ανά υποστατικό και σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 30 άτομα, θα εξετάζονται 10 άτομα ανά υποστατικό.

Εξάλλου, ανέφερε ότι η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των επιχειρήσεων και όχι κατόπιν προσωπικού ραντεβού και η διεύθυνση της επιχείρησης θα πρέπει να συμπληρώνει το «Έντυπο αιτήματος δειγματοληψίας COVID-19» και να το αποστέλλει στο εργαστήριο της επιλογής της.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους σε εργοτάξια, ανέφερε ότι η έναρξη δειγματοληψίας θα ξεκινήσει στις 6 Μαΐου, προσθέτοντας πως οι 3.000 δειγματοληψίες θα γίνουν με τη χρήση κινητών μονάδων στους χώρους των εργοταξίων, ενώ για τις υπόλοιπες 3.000 δειγματοληψίες, θα διευθετηθούν ραντεβού στα δειγματοληπτικά κέντρα, που όρισε έκαστο εργαστήριο και αναγράφονται στον σχετικό πίνακα.

Επιπλέον, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας είπε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών, τα εργαστήρια θα ενημερωθούν μέχρι αύριο για τον κατάλογο των εργοταξίων που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα, καθώς επίσης και για τον αριθμό των εξεταζόμενων ανά εργοτάξιο.

Καταληκτικά, η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι για τις επιχειρήσεις, που δεν θα περιληφθούν στη δειγματοληψία, που θα γίνει με κινητή μονάδα, η διευθέτηση των ραντεβού θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των επιχειρήσεων και όχι κατόπιν προσωπικού ραντεβού και η διεύθυνση της επιχείρησης θα πρέπει να συμπληρώνει το «Έντυπο αιτήματος δειγματοληψίας COVID-19» και να το αποστέλλει στο εργαστήριο της επιλογής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X