ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Τ/κ κτηνοτρόφων στα κατεχόμενα

Σήμερα, οι διαδηλωτές άναψαν πάλι φωτιά μπροστά από την «πρωθυπουργία»

ΚΥΠΕ

Η κινητοποίηση των Τουρκοκυπρίων κτηνοτρόφων μπροστά από την «πρωθυπουργία» συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. Ο πρόεδρος της «ένωσης παραγωγών και κτηνοτρόφων», Μουσταφά Ναϊμογλουλάρι, και η συνοδεία του συναντήθηκαν χθες το απόγευμα με συντεχνίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, αποφασίζοντας να δώσουν προθεσμία έως την Παρασκευή στην «κυβέρνηση» για την ακύρωση της εισαγωγής κρέατος. Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι, αν δεν υπάρξει εξέλιξη μέχρι την Παρασκευή, θα προχωρήσουν σε γενική απεργία από τη Δευτέρα.

Σήμερα, οι διαδηλωτές άναψαν πάλι φωτιά μπροστά από την «πρωθυπουργία», ενώ πέταξαν αυγά και καρπούζια στο κτήριο του «υπουργείου δημοσίων έργων». Ο κ. Ναϊμογλουλάρι, σε δήλωσή του πριν από λίγο, ανέφερε ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «κυβέρνηση» που οδηγεί την τ/κ κοινότητα στο χάος. Ανέφερε ότι καταστρέφονται από τις καθημερινές αυξήσεις τιμών και ότι η εισαγωγή κρέατος δεν αποτελεί λύση. Εξέφρασε ότι το πρόβλημα είναι να συνεχιστεί η παραγωγή και ότι θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους, λέγοντας «μην μιλάτε χωρίς να ξέρετε πώς θα κοιτάξετε αυτόν τον λαό στα μάτια. Ποιον εξυπηρετείτε;».

Ο κ. Ναϊμογλουλάρι ανέφερε ότι οι Τ/κ παραγωγοί έχουν πλέον αφυπνιστεί. Οι διαδηλωτές, επίσης, έκαψαν συμβολικά ένα φέρετρο.

Η κινητοποίηση συνεχίζεται.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση