ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα

Οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί ξεκίνησαν τον Ιανουάριο από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας «ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη. Οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί ξεκίνησαν τον Ιανουάριο από συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, χρησιμοποιώντας τα εγκεκριμένα κατά περιοχή εντομοκτόνα».

Προστίθεται ότι «ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιοχές των αλυκών, όπου συνήθως παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων λόγω του ότι είναι προστατευόμενη περιοχή. Λόγω της φετινής πολυομβρίας και της υπερχείλισης των αλυκών, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στους πληθυσμούς των κουνουπιών αλλά και των χειρονόμων (non biting midges)».

Στόχος του Δήμου Λάρνακας, σημειώνεται «είναι η μείωση του αριθμού αυτών των εντόμων ώστε να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες. Παράλληλα ο Δήμος, προγραμματίζει την αποστράγγιση μικρών χώρων που περιέχουν νερό της βροχής για να περιορίσουν την εκκόλαψη των κουνουπιών, ωστόσο παρατηρείται το φαινόμενο να εκκολάπτονται κουνούπια σε μικρές ποσότητες στάσιμου νερού σε αυλές υποστατικών και οικιών».

Για το λόγο αυτό «ο Δήμος Λάρνακας καλεί το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα για πρόληψη της εκκόλαψης κουνουπιών, δηλαδή να αποφεύγει την τοποθέτηση δοχείων (κουβάδων, παλαιών ντεπόζιτων, ανθοδοχείων) και παλιών ελαστικών στα υποστατικά και στις αυλές, τα οποία είναι δυνατό να συγκεντρώσουν νερό. Επίσης να αντικαταστήσει τα οξειδωμένα και τρύπια ντεπόζιτα, με καινούρια, να καθαρίζει τις υδροροές ώστε να μην λιμνάζει νερό στις οροφές υποστατικών και να διατηρεί τα καλύμματα του αποχετευτικού συστήματος ερμητικά κλειστά και να προβαίνει στην κατάλληλη συντήρησή τους ή στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων».

Ο Δήμος συμβουλεύει επίσης τους δημότες που κατοικούν πολύ κοντά στις αλυκές όπως τοποθετήσουν συρμάτινα πλέγματα (σήτες) στις πόρτες και παράθυρα για αποφυγή εισόδου των εντόμων εντός των οικιών τους.

Το κοινό καλείται να ενημερώνει το Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24816530 για οποιαδήποτε παράπονο σχετικά με τα κουνούπια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία καταζητούμενου.

Καταζητείται 44χρονος

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού ...
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ